Vogel workshops

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
Vroege vogelwandeling met ontbijt Vroege vogelwandeling met ontbijt

Natuurwandeling en ontbijt

Wist u dat bij het krieken van de dag vogels het uitbundigst zingen? De zang van de vroegste vogels is een ware belevenis.  Op het erf horen we misschien al wel de merel, het winterkoninkje of zien we nog net de steenuil zitten op een boompaal. Al wandelend over landweggetjes en door het bos proberen we zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten te ‘scoren’. In de ochtendgloren valt zoveel meer te beleven; wie weet zien we reeen, konijnen, hazen of misschien wel een eekhoorn? De natuur zit telkens boordevol verrassingen! Bij terugkomst staat een uitgebreid ontbijtbuffet gereed met kakelverse eitjes, geurende warme broodjes en verse koffie of thee. Het is een ware belevenis, alleen moet u er wel ‘vroeg voor uit de veren’!

 

Wandeling voor de echte vroege vogels! 

Programma

06.00 uur - verzamelen bij NatuurlijkBUITEN *

06.05 uur - start vroege vogelzangexcursie

08.00 uur - uitgebreid ontbijt met heerlijke streekproducten


Bijzonderheden Meenemen: wandelschoenen of laarzen, verrekijker, vogelgids, vogelnotitieboekje. Honden kunnen niet mee ivm de reeën, eekhoorns en hazen in dit gebied. Maximaal 14 personen.

 

Disclaimer Deelnemen aan de  Vroege vogelwandeling gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
zondag 8 april 2018

Tijdstip:
Van 06:00 tot 09:00 uur

Kosten:
€ 14,50

Overige informatie:
Kijk ook bij Early Bird & Breakfast arrangement

Aantal personen:
Maximaal 8 personen


Meld u nu aan!
Vogelvoederkrans maken Vogelvoederkrans maken

In de winter kunnen vogels weinig insecten, bessen en zaden vinden. Zeker als het vriest of als er sneeuw ligt. Vogels komen daarom in de winter gemakkelijker in de buurt van uw huis. Het kost vogels veel energie om hun lichaamstemperatuur op 40 graden te houden. In een koude nacht verliezen kleinere soorten wel tien procent van hun gewicht.  Als u wat voer strooit komen ze dus graag eten. Maar interessanter en leuker is om een voederkrans te maken waardoor u de vogels nog beter kunt bekijken. De strokrans wordt versierd met allerlei lekkers voor de vogels zoals een snoer met doppinda's, gevulde cocosnoot, vetbol, netje met losse pinda's, gierst, zitstokje, mispels en andere vruchten. Dat wordt smullen voor de vogels in uw tuin!

Bijzonderheden
Inclusief drinken met iets lekkers, royaal versierde vogelvoederkans. Zelf meenemen snoeischaar en tangetje om binddraad door te knippen. Maximaal 12 deelnemers per workshop, ook leuk als kinder-verjaardags-feestje.

Wanneer:
Informeer naar de mogelijkheden

Kosten:
€ 19,95 per persoon

Overige informatie:
ochtend, middag of avond, duurt ca 2,5 uur

Aantal personen:
Maximaal 10 personen


Meld u nu aan!
Nestkast timmeren Nestkast timmeren

Onze tuinen - zelfs de kleinste stadstuintjes – worden steeds belangrijker als woongebied voor tuinvogels omdat veel groene ruimte verdwijnt. Maar zZelfs in een tuin die voorzien is van volgroeide bomen, dichte klimplanten en struiken kan er een tekort zijn aan geschikte nestplaatsen. Mezen, vliegenvangers of roodstaarten hebben namelijk holtes nodig (bijvoorbeeld in een dode boom) waarin ze nestelen. Door zelf een nestkast te maken en op te hangen kunt u misschien ook wel een van deze soorten in uw tuin krijgen.

Tijdens deze workshop gaan we voor één van onze holenbroeders een nestkast timmeren. Welke vogel komt er voor of wilt u lokken naar uw tuin? Bovendien krijgt u allerleimaal tips: waar, wanneer, hoeveel en hoe hoog je een nestkast ophangt,. En hoe maak je de nestkast schoon en onderhoud je de nestkast?

Bijzonderheden
Inclusief drinken met iets lekkers. Maximaal 10 personen

Wanneer:
Informeer naar de mogelijkheden

Kosten:
€ 15,- per persoon

Overige informatie:
Workshop wordt in overleg gegeven op de woensdagmiddag

Aantal personen:
Maximaal 10 personen


Meld u nu aan!