Vogel workshops

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
Tuinvogels herkennen Tuinvogels herkennen

Weet u welke vogelgeluiden u hoort als u buiten rondloopt? Gebeurt het vaker dat u een vogel in uw tuin ziet die u niet kent?

Dat is eigenlijk heel jammer en niet nodig want bij NatuurlijkBUITEN kunt u de workshop ''Tuinvogels herkennen' volgen! Door de vogels te leren herkennen kunt u nog meer van ze genieten! Tijdens de workshop leert u aan de hand van beeld en geluid meer dan 25 vogels dichtbij huis en het platteland. Het leuke hiervan is ook dat u de vogels in uw tuin nog eerder op zult merken.

Tevens krijgt u allerlei tips om meer vogels in uw tuin te krijgen. Wat eten ze, waar nestelen of vinden ze een beschut plekje als er gevaar dreigt? En wanneer, waar en hoe u nestkastjes op kunt hangen. U zult een schat aan vogelkennis opdoen waarmee u thuis zelf vol inspiratie aan de slag kunt gaan.

En.. nog leuker:  u  kunt vol vertrouwen mee doen aan de NationaleTuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland!

 Groenling

Wanneer:
zaterdag 10 november 2018

Tijdstip:
Van 09:30 tot 12:00 uur

Kosten:
€ 10,- per persoon

Overige informatie:
Inclusief tijdschrift VOGELS, Vogels junior, tuinvogels poster, koffie/thee met iets lekkers

Aantal personen:
Maximaal 24 personen


Meld u nu aan!
Vogelvoederkrans maken Vogelvoederkrans maken

Vogelvriendelijk ingerichte tuinen kunnen vogels een goed thuis in de bebouwde kom bieden. Een variatie aan gras, bloeiende planten, besdragende struiken of bomen helpt veel vogels zodat ze op eigen kracht kunnen leven. Maar in de loop van de winter kunnen vogels steeds minder insecten, bessen en zaden vinden, het raakt op! Het wordt nog lastiger als het vriest of er een laag sneeuw ligt. Als je dan een voedersilo op vogelpindakaas ophangt komen ze er maar al te graag van snoepen. Want het kost vogels veel energie om hun lichaamstemperatuur op 40 graden te houden. In een koude nacht verliezen kleinere soorten wel tien procent van hun gewicht. 

Workshop

Leuk is ook om een vogelvoederkrans te maken waardoor je de vogels nog beter kunt bekijken en beter leert kennen. De krans wordt versierd met allerlei lekkers voor de vogels zoals een snoer met doppinda's, vetbollen, netje met losse pinda's, gierst, zitstokje en andere versierselen. Dat wordt smullen voor de vogels in uw tuin!

Bijzonderheden
Inclusief drinken met iets lekkers, royaal versierde vogelvoederkans. Zelf meenemen snoeischaar. Maximaal 15 deelnemers, ook leuk als kinder-verjaardags-feestje of gezellig groeps- of teamuitje.

Reactie:

Bedankt Anna! Iedereen was erg enthousiast, was ook leuk om even op een ontspannen andere manier samen iets te doen als team!

Wanneer:
Informeer naar de mogelijkheden

Kosten:
€ 19,95 per persoon

Overige informatie:
ochtend, middag of avond, duurt ca 2,5 uur

Aantal personen:
Maximaal 15 personen


Meld u nu aan!
Nestkast timmeren Nestkast timmeren

Onze tuinen - zelfs de kleinste stadstuintjes – worden steeds belangrijker als woongebied voor tuinvogels omdat veel groene ruimte verdwijnt. Maar zZelfs in een tuin die voorzien is van volgroeide bomen, dichte klimplanten en struiken kan er een tekort zijn aan geschikte nestplaatsen. Mezen, vliegenvangers of roodstaarten hebben namelijk holtes nodig (bijvoorbeeld in een dode boom) waarin ze nestelen. Door zelf een nestkast te maken en op te hangen kunt u misschien ook wel een van deze soorten in uw tuin krijgen.

Tijdens deze workshop gaan we voor één van onze holenbroeders een nestkast timmeren. Welke vogel komt er voor of wilt u lokken naar uw tuin? Bovendien krijgt u allerleimaal tips: waar, wanneer, hoeveel en hoe hoog je een nestkast ophangt,. En hoe maak je de nestkast schoon en onderhoud je de nestkast?

Bijzonderheden
Inclusief drinken met iets lekkers. Maximaal 10 personen

Wanneer:
Informeer naar de mogelijkheden

Kosten:
€ 15,- per persoon

Overige informatie:
Workshop wordt in overleg gegeven op de woensdagmiddag

Aantal personen:
Maximaal 10 personen


Meld u nu aan!