Vogel workshops

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
Vroege vogelwandeling met ontbijt Vroege vogelwandeling met ontbijt

Natuurwandeling met ontbijt

Wist u dat bij het krieken van de dag vogels het uitbundigst zingen? Op het erf horen we merels, mezen, mussen, winterkoning of zien we de steenuil op de schoorsteen bij de buren. Al wandelend over landweggetjes en door het bos brengen we alle vogels die we horen op naam. In de ochtendgloren valt zoveel meer te beleven. Wie weet zien we nog reeën, konijnen of hazen. Bij terugkomst staat een uitgebreid ontbijt gereed met verse eitjes, geurende warme broodjes en verse koffie en thee. Het is een ware belevenis, alleen moet u wel 'vroeg uit de veren'!

Wandeling voor de echte vroege vogels! 

Programma

06.00 uur - verzamelen bij NatuurlijkBUITEN

06.05 uur - start vroege vogelzangexcursie

08.00 uur - uitgebreid ontbijt met heerlijke streekproducten

Bijzonderheden Meenemen: wandelschoenen of laarzen, verrekijker, vogelgids, vogelnotitieboekje. Honden kunnen niet mee ivm de reeën, eekhoorns en hazen in dit gebied. Maximaal 12 personen.

Disclaimer Deelnemen aan de Early Bird & Breakfast gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
zondag 29 april 2018
zondag 6 mei 2018
zondag 13 mei 2018
zaterdag 19 mei 2018
zondag 20 mei 2018
zondag 27 mei 2018

Tijdstip:
Van 06:00 tot 09:00 uur

Kosten:
€ 14,50 kids € 7,50

Overige informatie:

Aantal personen:
Maximaal 7 personen


Meld u nu aan!
Tuinvogels herkennen Tuinvogels herkennen

Weet u welke vogelgeluiden u hoort als u buiten rondloopt? Gebeurt het vaker dat u een vogel in uw tuin ziet die u niet kent?

Dat is eigenlijk heel jammer en niet nodig want bij NatuurlijkBUITEN kunt u de workshop ''Tuinvogels herkennen' volgen! Door de vogels te leren herkennen kunt u nog meer van ze genieten! Tijdens de workshop leert u aan de hand van beeld en geluid meer dan 25 vogels dichtbij huis en het platteland. Het leuke hiervan is ook dat u de vogels in uw tuin nog eerder op zult merken.

Tevens krijgt u allerlei tips om meer vogels in uw tuin te krijgen. Wat eten ze, waar nestelen of vinden ze een beschut plekje als er gevaar dreigt? En wanneer, waar en hoe u nestkastjes op kunt hangen. U zult een schat aan vogelkennis opdoen waarmee u thuis zelf vol inspiratie aan de slag kunt gaan.

En.. nog leuker:  u  kunt vol vertrouwen mee doen aan de NationaleTuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland!

 Groenling

Wanneer:
zaterdag 10 november 2018

Tijdstip:
Van 09:30 tot 12:00 uur

Kosten:
€ 10,- per persoon

Overige informatie:
Inclusief tijdschrift VOGELS, Vogels junior, tuinvogels poster, koffie/thee met iets lekkers

Aantal personen:
Maximaal 24 personen


Meld u nu aan!
Vogelvoederkrans maken Vogelvoederkrans maken

Vogelvriendelijk ingerichte tuinen kunnen vogels een goed thuis in de bebouwde kom bieden. Een variatie aan gras, bloeiende planten, besdragende struiken of bomen helpt veel vogels zodat ze op eigen kracht kunnen leven. Maar in de loop van de winter kunnen vogels steeds minder insecten, bessen en zaden vinden, het raakt op! Het wordt nog lastiger als het vriest of er een laag sneeuw ligt. Als je dan een voedersilo op vogelpindakaas ophangt komen ze er maar al te graag van snoepen. Want het kost vogels veel energie om hun lichaamstemperatuur op 40 graden te houden. In een koude nacht verliezen kleinere soorten wel tien procent van hun gewicht. 

Workshop

Leuk is ook om een vogelvoederkrans te maken waardoor je de vogels nog beter kunt bekijken en beter leert kennen. De krans wordt versierd met allerlei lekkers voor de vogels zoals een snoer met doppinda's, vetbollen, netje met losse pinda's, gierst, zitstokje en andere versierselen. Dat wordt smullen voor de vogels in uw tuin!

Bijzonderheden
Inclusief drinken met iets lekkers, royaal versierde vogelvoederkans. Zelf meenemen snoeischaar. Maximaal 15 deelnemers, ook leuk als kinder-verjaardags-feestje of gezellig groeps- of teamuitje.

Reactie:

Bedankt Anna! Iedereen was erg enthousiast, was ook leuk om even op een ontspannen andere manier samen iets te doen als team!

Wanneer:
Informeer naar de mogelijkheden

Kosten:
€ 19,95 per persoon

Overige informatie:
ochtend, middag of avond, duurt ca 2,5 uur

Aantal personen:
Maximaal 15 personen


Meld u nu aan!
Nestkast timmeren Nestkast timmeren

Onze tuinen - zelfs de kleinste stadstuintjes – worden steeds belangrijker als woongebied voor tuinvogels omdat veel groene ruimte verdwijnt. Maar zZelfs in een tuin die voorzien is van volgroeide bomen, dichte klimplanten en struiken kan er een tekort zijn aan geschikte nestplaatsen. Mezen, vliegenvangers of roodstaarten hebben namelijk holtes nodig (bijvoorbeeld in een dode boom) waarin ze nestelen. Door zelf een nestkast te maken en op te hangen kunt u misschien ook wel een van deze soorten in uw tuin krijgen.

Tijdens deze workshop gaan we voor één van onze holenbroeders een nestkast timmeren. Welke vogel komt er voor of wilt u lokken naar uw tuin? Bovendien krijgt u allerleimaal tips: waar, wanneer, hoeveel en hoe hoog je een nestkast ophangt,. En hoe maak je de nestkast schoon en onderhoud je de nestkast?

Bijzonderheden
Inclusief drinken met iets lekkers. Maximaal 10 personen

Wanneer:
Informeer naar de mogelijkheden

Kosten:
€ 15,- per persoon

Overige informatie:
Workshop wordt in overleg gegeven op de woensdagmiddag

Aantal personen:
Maximaal 10 personen


Meld u nu aan!