In de tuin

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
Hemelvaartsdag: open Hemelvaartsdag: open

Natuurtuin en Theeschenkerij open

Graag laten wij u meegenieten van onze prachtige plek op Sinderen. U kunt tijdens openingstijden vrij wandelen door onze natuurtuinen, speciaal ingericht voor vogels, vlinders, bijen en andere dieren.

Op het terras van onze theeschenkerij kunt u in alle rust nagenieten met een (h)eerlijk potje thee of kop koffie en een streekeigen of huisgebakken lekkernij de 'Taart van Aart'. U kunt ook op een mooi plekje in de tuin genieten van de rijk gevulde picknickmand of actief eropuit met de gevulde knapzak voor een wandeling door het prachtige coulisselandschap.

Wilt u langer verblijven in de Achterhoek? Dan is er plaats voor uw camper op ons erf of overnacht in onze Bed & Breakfast, u zult er slapen als een roos...

Wees welkom, uw gastvrouw en gastheer Anna Kemp en Aart Stans kijken naar u uit!

Nagenieten op het terras aan het water

Wanneer:
donderdag 10 mei 2018

Tijdstip:
Van 11:00 tot 17:00 uur

Kosten:

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Vrijwilligers gevraagd Vrijwilligers gevraagd

Vind jij het ook leuk om mee te helpen in de natuurtuin, de biologische moes- of kruidentuin? Dat kan bij NatuurlijkBUITEN, want wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (mannen en vrouwen), die een aantal uren per week/maand de handen uit de mouwen willen steken. Heerlijk rustig en ontspannend bezig zijn in een omgeving waar je de vogels vrolijk hoort fluiten.
Het leuke van deze bezigheden is het samenzijn en werken met anderen, de gezelligheid tijdens het koffie drinken en/of tijdens de lunch en telkens zien hoe de tuin nog aantrekkelijker wordt gemaakt voor vogels, vlinders en andere dieren.
Zo zijn er de afgelopen jaren tientallen bomen, struiken aangeplant, takkenrillen, stapelmuurtjes en muizenruiters gebouwd, met klinkers randen om de borders gemaakt, honderden jonge elzen en wilgen weggehaald bij de paddenpoel, etc etc.

Kom eens langs voor een orienterend gesprek en hoor wat de mogelijkheden zijn!

Aart en Anna

Wanneer:
Informeer naar de mogelijkheden

Tijdstip:
Van 09:00 tot 16:00 uur

Kosten:
Gratis koffie of thee en een prettige omgeving

Overige informatie:
Heerlijk de handen uit de mouwen in een natuurparadijs!


Meld u nu aan!
Avond rondleiding natuurtuin Avond rondleiding natuurtuin

Anna Kemp vertelt over de inrichting van de tuin, de wilde planten, vogels, vlinders, wilde bijen en het beheer van de natuurtuin.

In deze periode staan er veel wilde planten in bloei. In de kleurrijke bloemenweide bloeien volop margrieten, grote kaardenbol, gele ganzenbloem, kamille, vogelwikke en de valeriaan is op sommige plekken wel 2 meter hoog. In de vlindertuin zoemt het van de bijen, hommels en fladderen de vlinders van bloem naar bloem. U wordt meegenomen naar verrassend geurende planten in de geurtuin. Langs de waterkant ziet u  zwanenbloemen, pijlkruid, aarvederkruid en wateraardbei en in de vijver de bekende waterlelie maar ook het bijzondere krabbenscheer.

In het heldere water kunt u stekelbaarsjes en de larve van libellen zien zwemmen. Het beheer van de natuurtuin is er op gericht om veel verschillende plantensoorten een groeiplaats te geven waar vogels, vlinders en andere dieren op af komen.

Uiteraard komen de vogels aan bod tijdens de zomeravond-rondleidingen. We kunnen de merel, roodborst en winterkoninkje horen. Maar ook vink, tjiftjaf en verschillende mezensoorten. En er is natuurlijk aandacht voor erfvogels als de boerenzwaluw, huismus en wie weet horen en met een beetje geluk zien we de steenuil wel.

Rondleidingen start om 19.30 uur bij de ingang van de natuurtuin aan de Toldijk 11, 7065 AL Sinderen. De rondwandeling duurt ongeveer 1 uur. Na afloop krijgt u in de theeschenkerij een kop koffie of biologische thee en kunt u nagenieten op het terras bij de vijver. Kosten 8,- p.p. entree tuin, inclusief rondleiding, koffie of thee met huisgebakken roombotercake. 

Disclaimer Deelnemen aan de avond rondleiding gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
Informeer naar de mogelijkheden

Tijdstip:
Van 19:30 tot 20:30 uur

Kosten:
€ 8,-

Overige informatie:
inclusief koffie/thee met huisgebakken roombotercake

Aantal personen:
Maximaal 12 personen


Meld u nu aan!
Kunst expo in natuurtuin Kunst expo in natuurtuin

Kunst kan je soms zo verrassen of juist grijpen, het prikkelt de creativiteit. Beelden en buitenkunst in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN bieden een dubbele verrassing. Naast de artistieke waarde is het ook juist de fraaie locatie met doorkijkjes, besloten plekken en kleurrijke wilde bloemen in de tuin die je verrassen.

Voorjaar 2018: Kunstexpo in de natuurtuin

De exposanten zijn kunstenaars uit de streek. In de tuin staan dan beelden van Egbert Hermsen, Rita Oostendorp, Els Slot, Wim ter Horst, Karin Zuijdwijk en Jet Heusinkveld  (brons, steen en hout)

De koe van Egbert Hermsen

Hemellichaam van Els Slot 

De expositie is te bekijken in het nieuwe seizoen tijdens openingstijden van de theetuin (vanafl half april 2018 op vrijdag t/m zondag van 10:30 tot 17:00 uur). Kunstenaars zijn dan weer regelmatig aanwezig om over hun kunstwerken te vertellen.

Natuurtuin NatuurlijkBUITEN gelegen aan de Toldijk 11, 7065 AL Sinderen. De theetuin is tevens geopend voor een heerlijk kop koffie of biologische thee met stukje van de huisgebakken 'Taart van Aart' of een heerlijke gezonde lunch.

 

Gedicht van Ester Alake-Tuenter:

 

Dit is de dag…

 

Dit is de dag waarop

hoop aan de horizon schittert

en liefde belooft

ieders huis aan te gaan

 

Dit is de dag waarop

bloemen worden begoten

klaprozen kwetsbaar, maar

wuivend langs asfalt staan

 

Dit is de dag waarop

zonen hun stokoude moeders

voeden met havermout,

mooie verhalen

 

waarop dochters het bloed

onder de nagels van hun vaders

vandaan gehaald, met

beenmergtransplantatie terugbetalen

 

Dit is de dag waarop

gevangenen zingen

van betere tijden en

licht in de nacht

 

Dit is de dag waarop

moegespeelde kinderen

in vaders getatoeëerde armen

naar bed worden gebracht

 

Dit is de dag waarop

Judaskussen niet worden beantwoord

Met teleurstelling of haat,

maar met een zoen, vol op de mond

 

Waarop de wind fluistert

voor wie maar horen wil:

Verspil de liefde niet

strooi haar rond

 

Dit is de dag

Wanneer:
Informeer naar de mogelijkheden

Tijdstip:
Van 10:30 tot 17:00 uur

Kosten:

Overige informatie:


Meld u nu aan!