In de tuin

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
Kunst expo in natuurtuin Kunst expo in natuurtuin

Kunst kan je soms zo verrassen of juist grijpen, het prikkelt de creativiteit. Beelden en buitenkunst in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN bieden een dubbele verrassing. Naast de artistieke waarde is het ook juist de fraaie locatie met doorkijkjes, besloten plekken en kleurrijke wilde bloemen in de tuin die je verrassen.

Kunstenaars uit de regio: d e exposanten zijn kunstenaars uit de streek. In de tuin staan beelden van Egbert Hermsen, Els Slot, Jet Heusinkveld, Karin Zuijdwijk, Rita Oostendorp en Wim ter Horst. Van hen zijn de hele zomer kunstwerken (brons, steen en hout) in de tuin tentoongesteld.

De expositie is te bekijken tijdens openingstijden van de theetuin (woensdag t/m zondag van 10:30 tot 17:00 uur). Kunstenaars zijn regelmatig aanwezig om over hun kunstwerken te vertellen. Natuurtuin NatuurlijkBUITEN is gelegen aan de Toldijk 11, 7065 AL Sinderen. De theetuin is tevens geopend voor een heerlijk kop koffie of biologische thee met stukje van de huisgebakken 'Taart van Aart' of een heerlijke gezonde lunch. 

 

ijsvogel van Jet Heusinkveld 

Natuur-theetuin NatuurlijkBUITEN gelegen aan de Toldijk 11, 7065 AL Sinderen. De theeschenkerij is tevens geopend voor een heerlijk kop koffie of biologische thee met stukje van de huisgebakken 'Taart van Aart'.

Wanneer:
zaterdag 26 augustus 2017

Tijdstip:
Van 10:30 tot 17:00 uur

Kosten:
gratis toegang, consumptie verplicht

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Avond rondleiding natuurtuin Avond rondleiding natuurtuin

 Anna Kemp vertelt over de inrichting van de tuin, de wilde planten, vogels, vlinders, wilde bijen en het beheer van de natuurtuin.

In deze periode staan er veel wilde planten in bloei. In de kleurrijke bloemenweide bloeien volop margrieten, grote kaardenbol, gele ganzenbloem, kamille, vogelwikke en de valeriaan is op sommige plekken wel 2 meter hoog. In de vlindertuin zoemt het van de bijen, hommels en fladderen de vlinders van bloem naar bloem. U wordt meegenomen naar verrassend geurende planten in de geurtuin. Langs de waterkant ziet u  zwanenbloemen, pijlkruid, aarvederkruid en wateraardbei en in de vijver de bekende waterlelie maar ook het bijzondere krabbenscheer.

In het heldere water kunt u stekelbaarsjes en de larve van libellen zien zwemmen. Het beheer van de natuurtuin is er op gericht om veel verschillende plantensoorten een groeiplaats te geven waar vogels, vlinders en andere dieren op af komen.

Uiteraard komen de vogels aan bod tijdens de zomeravond-rondleidingen. We kunnen de merel, roodborst en winterkoninkje horen. Maar ook vink, tjiftjaf en verschillende mezensoorten. En er is natuurlijk aandacht voor erfvogels als de boerenzwaluw, huismus en wie weet horen en met een beetje geluk zien we de steenuil wel.

Rondleidingen start om 19.30 uur bij de ingang van de natuurtuin aan de Toldijk 11, 7065 AL Sinderen. De rondwandeling duurt ongeveer 1 uur. Na afloop krijgt u in de theeschenkerij een kop koffie of biologische thee en kunt u nagenieten op het terras bij de vijver. Kosten 8,- p.p. entree tuin, inclusief rondleiding, koffie of thee met huisgebakken roombotercake. 

Disclaimer Deelnemen aan de avond rondleiding gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
vrijdag 1 september 2017
vrijdag 15 september 2017

Tijdstip:
Van 19:30 tot 21:00 uur
Van 19:30 tot 20:30 uur

Kosten:
€ 8,-

Overige informatie:
inclusief koffie/thee met huisgebakken roombotercake

Aantal personen:
Maximaal 20 personen


Meld u nu aan!
Vrijwilligers gevraagd Vrijwilligers gevraagd

Vind jij het ook leuk om mee te helpen in de natuurtuin, de biologische moes- of kruidentuin? Dat kan bij NatuurlijkBUITEN, want wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (mannen en vrouwen), die een aantal uren per week/maand de handen uit de mouwen willen steken. Heerlijk rustig en ontspannend bezig zijn in een omgeving waar je de vogels vrolijk hoort fluiten.
Het leuke van deze bezigheden is het samenzijn en werken met anderen, de gezelligheid tijdens het koffie drinken en/of tijdens de lunch en telkens zien hoe de tuin nog aantrekkelijker wordt gemaakt voor vogels, vlinders en andere dieren.
Zo zijn er de afgelopen jaren tientallen bomen, struiken aangeplant, takkenrillen, stapelmuurtjes en muizenruiters gebouwd, met klinkers randen om de borders gemaakt, honderden jonge elzen en wilgen weggehaald bij de paddenpoel, etc etc.

Kom eens langs voor een orienterend gesprek en hoor wat de mogelijkheden zijn!

Aart en Anna

Wanneer:
Informeer naar de mogelijkheden

Tijdstip:
Van 09:00 tot 16:00 uur

Kosten:
Gratis koffie of thee en een prettige omgeving

Overige informatie:
Heerlijk de handen uit de mouwen in een natuurparadijs!


Meld u nu aan!