Activiteiten

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
Knapzak wandeling Knapzak wandeling

Bossen, landerijen, een glooiend coulissenlandschap, statige boerderijen en rustieke, onverharde wegen en paden zijn typerend voor deze schitterende knapzakwandeling.  

Heerlijk er-op-uit met een gevulde knapzak door het Achterhoekse coulisselandschap: de paden op de lanen in! Trek de wandelschoenen aan en neem je vrienden/of vriendinnen mee. Tijdens de 13 km knapzak - wandeling* kun je telkens weer genieten van het fraaie coulisselandschap. Geregeld staan er op verschillende idyllische plekjes bankjes of picknickbanken waar je van de 'gevulde knapzak' kunt genieten. Want ook voor de inwendige mens is deze wandeling een verwennerij. Kom genieten en ervaar hoe mooi en rustig het is in de Achterhoek. Alleen de heldere vogelgeluiden zullen nog lang blijven naklinken! 

Bijzonderheden Inclusief wandelroute. Inhoud knapzak: belegde speltbrood-boterhammen, speltkrentewegge met roomboter, muffin, pakje sultana's, chocolade, flesje water of ice tea en fruit. Als u weer terugkomt bij NatuurlijkBUITEN krijgt u nog iets te drinken aangeboden (keuze uit koffie/thee/fris/streekeigen sap of een bekertje boerenijs). Trek stevige schoenen aan en vergeet de verrekijker niet! Minimaal 1 dag van tevoren reserveren. 

* de knapzak wandelroute kan ook worden verkort tot ca 10 km of eventueel zelfs tot ca 7 km lengte.

  

Disclaimer Deelnemen aan de Knapzakroute gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
zaterdag 25 augustus 2018

Tijdstip:
Van 11:00 tot 17:00 uur

Kosten:
€ 14,50 kids € 7,50

Overige informatie:
Start en finish: NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL SInderen


Meld u nu aan!
BUITEN-film BUITEN-film

Op de laatste zaterdagavond van augustus wordt er, i.s.m. SeniorenCinema uit Doetinchem, een prachtige film vertoond in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN. Voorafgaand aan de film bereid Aart op het kampvuur in een gietijzeren kookpot op authentieke wijze een Franse maaltijd (voor max 20 personen). Als het schemerig wordt start de film.

Zaterdag 25 augustus 2018 MEDECIN DE CAMPAGNE 

Over de film:

Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie, nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld. Nathalie laat zich echter niet kennen en gaandeweg weet ze de dorpsbewoners en ook Jean-Pierre voor zich te winnen. 

Reserveren voor eten èn film stuur dan een mailtje naar:  info@natuurlijkbuiten.nl  met je naam, telefoonnummer en het aantal personen.

Reserveren voor alleen de film kan met de knop hiernaast

  

NatuurlijkBUITEN,  film kijken in de natuurtuin!

Programma:

 19:00 uur o.a. frans soepje, stoofpotje, salades en toetje 

21.00 uur Start film (met pauze)

 

Er zijn wordt gekookt met verse ingrediënten uit de moes- en kruidentuin.

*** 

Na de film wordt de vuurkorf aangestoken om nog even na te genieten.

NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL Sinderen T 0315-236794.

Neem een dekentje mee mocht het fris worden

*****

Reactie van een van de deelnemers van de film in juli:

Je waant je in Italië bij NatuurlijkBUITEN op Sinderen …

Geen uren op het vliegveld maar een tuin waarin je kan genieten van een culinair stoofpotje en een openluchtfilm op een prachtige zomeravond met volle maan. Een sprookje. Het was echt alsof je in Italië zat, heerlijk eten aan een lange smalle tafel met allemaal gezellige mensen. Aart stond bij het kampvuur zijn culinaire stoofpotje te bereiden. Anna serveerde een voortreffelijk soepje dat meteen zorgde voor verbroedering aan tafel omdat het zo lekker was en er een kruidje inzat dat niemand herkende … Tot slot kregen we een heerlijk toetje grotendeels uit eigen tuin.

Na het eten vond iedereen zijn plekje voor de openluchtfilm. Onder dekentjes genoten wij van de bijzondere film Tracks met Mia Wasikowska, Adam Driver en Emma Booth, geregisseerd door John Curran. Een waargebeurd verhaal van schrijfster Robyn Davidson. In 1977 vertrok ze met een aantal dromedarissen voor een tocht van 2700 km dwars door de Australische woestijn, enkel vergezeld van haar hond Diggity.

Het was echt genieten, dank je wel Anna en Aart!

Eileen

Wanneer:
zaterdag 25 augustus 2018

Tijdstip:
Van 19:00 tot 23:00 uur

Kosten:
Eten en film € 22,50. Alleen de film € 7,50

Overige informatie:

Aantal personen:
Maximaal 99 personen


Meld u nu aan!
Ochtend Yoga  Ochtend Yoga

Yoga in de buitenlucht, jezelf verbinden met de natuur, het letterlijk voelen van de aarde onder je voeten, dat geeft een extra dimensie... Ervaar de ontspanning midden in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN en doe mee met ochtendyoga, gegeven door yoga-docente Arletta Albers.

Aandacht voor jezelf op het mooiste moment van de dag, yoga tussen de kleurrijke wilde bloemen en op de achtergrond de zang van de vogels. Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan is dit  een unieke kans!

Matjes zijn aanwezig, eventueel zelf een klein kussentje en als het fris is een vestje | extra shirt of een dekentje meenemen.

Na afloop blijven we nog even in de tuin om na te genieten onder het genot van een glas, (h)eerlijke, biologische thee op het terras aan de vijver.

 

Yoga in de natuurtuin, een moment voor jezelf! 

Disclaimer Deelnemen aan de Yoga gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
zondag 26 augustus 2018

Tijdstip:
Van 09:30 tot 10:30 uur

Kosten:
€ 8,-

Overige informatie:
incl. kop koffie of glas biologische thee

Aantal personen:
Maximaal 20 personen


Meld u nu aan!
Avond Yoga Avond Yoga

Yoga in de buitenlucht, jezelf verbinden met de natuur, het letterlijk voelen van de aarde onder je voeten, dat geeft een extra dimensie... Ervaar de ontspanning midden in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN en doe mee met AVOND YOGA, gegeven door yoga-docente Arletta Albers.

Yoga tussen de kleurrijke wilde bloemen, op de achtergrond de zang van de vogels en aandacht voor jezelf. Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan is dit  een unieke kans!

Matjes zijn aanwezig, eventueel zelf een klein kussentje en als het fris is een vestje | extra shirt of een dekentje meenemen.

Na afloop blijven we nog even in de tuin om na te genieten onder het genot van een glas, (h)eerlijke, biologische thee op het terras aan de vijver.

 

 Yoga in de natuurtuin, een moment voor jezelf!

Disclaimer Deelnemen aan de Yoga gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
woensdag 29 augustus 2018

Tijdstip:
Van 19:00 tot 20:00 uur

Kosten:
€ 8,-

Overige informatie:
incl glas biologische thee

Aantal personen:
Maximaal 20 personen


Meld u nu aan!
Eetbare tuin in de herfst  Eetbare tuin in de herfst

Eetbare tuin in de herfst

Een vogeltuin met een grote variatie aan besdragende struiken, een moestuin met smakelijke groenten en een bos vol eetbare paddenstoelen zijn in de Achterhoek dichtbij elkaar te vinden. Drie bevlogen dames van “Achterhoek Natuurlijk!” vertellen zondag 23 september in de Kruudhofpluktuin in Halle vol enthousiasme over de ‘eetbare tuin in de herfst’.   

Achterhoek Natuurlijk! is een samenwerkingsverband tussen drie eigengereide bedrijven uit de regio Doetinchem – Varsseveld. Pip Gilmore van Groene Takken in Doetinchem maakt en verkoopt eetbaar hout, Anna Kemp van NatuurlijkBUITEN op Sinderen is gespecialiseerd in de aanleg van vogelvriendelijke tuinen en Janneke Wagenaar van De Kruudhofpluktuin in Halle heeft al jaren ervaring met haar tuin vol geurende kruiden en heerlijke groenten.

Tijdens deze dag bij de Kruudhofpluktuin in Halle wordt jong en oud geïnspireerd om zo te tuinieren dat er genoeg voedsel ontstaat voor mens en dier. Er worden korte beeldende presentaties gegeven door Pip over eetbare paddenstoelen en Anna over een tuin vol vogels. Janneke geeft rondleidingen door de Kruudhofpluktuin met tips om je tuin winterklaar te maken. 

Datum: zondag 23 september 2018
Tijd: 14:00 – 17:00uur
Adres: Kruudhofpluktuin, Lankerseweg 3b, 7025 ED Halle
Toegang: gratis
Proeverij: heerlijk herfst stoofpot van eigen producten

Kosten: vrijwillige gift
Aanmelden: ja graag, via: facebook Achterhoek Natuurlijk!

Maar zonder aanmelden kan ook
Contactgegevens: info@natuurlijkbuiten.nl

Wanneer:
zondag 23 september 2018

Tijdstip:
Van 14:00 tot 17:00 uur

Kosten:
Vrijwillige bijdrage

Overige informatie:
Adres: Kruudhofpluktuin, Lankerseweg 3b, 7025 ED Halle


Meld u nu aan!
Wol verven met natuurlijke materialen Wol verven met natuurlijke materialen

Wol verven met natuurlijke materialen, nadere info volgt

 

Wanneer:
zondag 14 oktober 2018

Tijdstip:
Van 13:30 tot 17:00 uur

Kosten:

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Nacht van de Nacht wandeling Nacht van de Nacht wandeling

Op zaterdagavond 27 oktober organiseert NatuurlijkBUITEN weer de Nacht van de Nachtwandeling. In het donker lopen is een bijzondere ervaring. In plaats van je zicht maak je ineens veel meer gebruik van je gehoor en tast. Al snel zal je merken dat je als het ware andere dingen gaat ‘zien’. 

Onderleiding van een gids vertrekken groepjes wandelaars voor een tocht met speciale belevingsmomenten. Het reserveren van deelname kaartjes (€ 3,- p.p. voor kinderen € 1,50) wordt aanbevolen, zie inof hiernaast! 

Programma Nacht van de Nachtwandeling: 

Start tussen 19:00 uur tot 21:00 uur parkeerplaats ingang van het Idinkbos, Toldijk 9, Sinderen. U krijgt na aanmelding uw starttijd door.

Onder begeleiding van gidsen wordt vanaf het parkeerterrein bij het Idinkbos vertrokken in groepjes van maximaal 14 personen

De wandeling onder begeleiding eindigt op het erf van NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11.

Bij NatuurlijkBUITEN kunnen kinderen zelf popcorn maken en is er warme chocolademelk met slagroom verkrijgbaar (eigen kosten).

Het erf is sfeervol verlicht met vuurkorven en er is live muziek aanwezig. 

TIP: neem stevige wandelschoenen of laarzen mee onderweg kan het terrein modderig zijn!  

nieuw in 2018:

p.s. na aanmelden krijgt u van ons een tijdstip waarop u kan starten zodat u niet lang hoeft te wachten, of dat groepen in het begin heel groot moeten zijn omdat iedereen dan graag wil gaan lopen. 

Aanmelden voor de 'Nacht van de Nachtwandeling' kan alleen via de rechterkolom op deze website!  

De 'Nacht van de Nachtwandeling' was in 2017 met medewerking van: 

Gidsen van het IVN Oude IJsseltreek

TIP: neem stevige wandelschoenen of laarzen mee onderweg kan het terrein modderig zijn!  

Disclaimer Deelnemen aan de Nacht van de Nacht gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN noch het IVN Oude IJsselstreek kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit

Wanneer:
zaterdag 27 oktober 2018

Tijdstip:
Van 19:00 tot 23:00 uur

Kosten:
€ 3,- p.p. Kinderen € 1,50

Overige informatie:
opgave voor deelname is aanbevolen


Meld u nu aan!