Activiteiten

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
Zhineng Qigong in de tuin Zhineng Qigong in de tuin

Zhineng Qigong
Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Zhineng Qigong en het aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken. Het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen. Vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Zhineng Qigong.

Zhineng Qigong in de natuurtuin 

Wat is er prettiger dan ontspannen met lichaam en geest in de natuur? Tijdens de meditatie zoeken we de fijne energie op van NatuurlijkBUITEN. We gaan ons verbinden met deze energie. Tijd en aandacht voor jezelf!

Na afloop genieten we na met een lekker kopje thee.

Docent: Maarten van Hal. Kosten: €12,50 per persoon (incl. thee). Bij slecht weer mogelijkheid om overdekt mee te doen. 

Benodigdheden:

Gemakkelijke, loszittende kleding afgestemd op de buiten temperatuur.
Indien gewenst zijn er stoelen aanwezig
Schoeisel naar keuze. Blote voeten kan prettig zijn.
Dekentje, (meditatie)kussentje

Wanneer:
vrijdag 24 november 2017
vrijdag 29 december 2017
vrijdag 26 januari 2018

Tijdstip:
Van 20:00 tot 21:30 uur
Van 20:00 tot 21:00 uur

Kosten:
€ 12,50 inclusief een glas thee

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Theeproeverij: samen genieten! Theeproeverij: samen genieten!

Wil je meer leren over thee, ontdekken welke thee je lekker vindt, de nieuwste theemelanges proeven en verrast worden door de spannende combinatie van thee en hapjes? Dan is dit leuk nieuws voor je.

Wat gaan we doen?

Tijdens de theeproeverij leert kruiden- en thee-melangeur Maarten Boland je waarom de hoeveelheid theeblaadjes, het water en de temperatuur zo belangrijk zijn voor de uiteindelijke smaak van thee. Maarten legt uit hoe je de lekkerste thee kunt zetten. Je leert welke theesoorten er zijn. En wat de verschillende bewerkingen doen met de smaak van thee. Met elkaar proef en geniet je van verschillende soorten thee in combinatie met enkele hapjes.

Daarna maken we een rondje door de theetuin van NatuurlijkBUITEN en bekijken ter plekke hoe echte theeplanten (!) groeien en welke kruiden en eetbare bloemen (vers of gedroogd) het best te gebruiken zijn voor je eigen theemelange.

Favoriete theemelange

Na afloop van de theeproeverij krijg je een zakje met jouw favoriete theemelange mee naar huis. Via mail ontvang je een korte samenvatting van wat er tijdens de proeverij is besproken over thee. Ook ontvang je een overzicht van de soorten thee die er zijn gedronken en informatie waar je deze theesoorten kunt bestellen.

Zelf melangeren
Wil je niet alleen proeven, maar ook actief bezig zijn? Vraag dan om een extra module ‘zelf thee melangeren’. Met een basisthee en tientallen bloesems, kruiden, specerijen en vruchten ga je zelf lekkere theemelanges maken onder begeleiding van Maarten. Van de twee lekkerste eigen creaties krijg je een zakje mee naar huis. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Kosten

Deelname aan een theeproeverij kost 25 euro p.p. De theeproeverij duurt 2,5 tot 3 uur. Meld je aan voor een theeproeverij op de hiernaast aangegeven vaste datum. Let op de theeproeverij gaat door als er minimaal 6 deelnemers zijn, dus neem je zussen en vriendinnen mee! 

DATA:

Vrijdagavond 24 november van 19:30 tot ca 22:00 uur

Zaterdagmiddag 9 december van 14:00 tot 17:00 uur

of op afspraak, bel Anna voor andere data!

Je kunt een theeproeverij ook aanvragen voor een gezelschap van 6 tot 20 personen. Erg leuk voor een middag of avondje met vrienden, vriendinnen, familie of een bedrijfsuitje. Stuur een mailtje naar info@natuurlijkbuiten.nl vermeld daarbij je naam, telefoon, de gewenste data, tijdstip van aanvang en het aantal deelnemers en of jullie gebruik willen maken van de extra module 'zelf thee melangeren'. 

Foto's zijn van Maarten Boland eigenaar van www.bruurendriksken.nl.

Wanneer:
zaterdag 9 december 2017
vrijdag 12 januari 2018

Tijdstip:
Van 14:00 tot 17:00 uur
Van 19:30 tot 22:00 uur

Kosten:
€ 25,-

Overige informatie:
Minimaal 6 maximaal 20 deelnemers

Aantal personen:
Maximaal 20 personen


Meld u nu aan!
Velt Eco tuindagen Velt Eco tuindagen

Op zondag 3 juni zijn er speciale rondleidingen door de prachtige natuurtuin van NatuurlijkBUITEN in het kader van de 'Velt ecotuindagen'. Anna Kemp of Aart Stans vertelt wat er allemaal te zien is aan flora en fauna in deze ecotuin. Natuurlijk hoort u ook het verhaal over de inrichting, de wilde planten, vogels, vlinders, wilde bijen en het beheer van deze prachtige natuurtuin. Als je de moes- en kruidentuin binnenstapt zie je dat dit ook ecotuinen zijn waarboven talloze bijen en andere insecten gonzen en fladderen en waarin de groenten en bloemen er welig bij staan zonder gebruik van pesticiden.

Een rondleiding bij NatuurlijkBUITEN inspireert om in je eigen tuin beter naar het spontane leven te kijken en meer dieren en planten richting je tuin te lokken. Er zijn simpele maatregelen te treffen om meer vogels, vlinders en andere natuur te trekken.

Rondleidingen starten om 13:00, 14:00 en 15:00 uur. De wandeling duurt een klein uurtje. Na afloop is er gelegenheid om in de theeschenkerij of het heerlijke terras aan het water na te genieten met een vers kop biologische koffie of glas thee met een huisgebakken roomboter-rabarbercake of de 'Taart van Aart'

De start is bij de ingang van de natuurtuin aan de Toldijk 11, 7065 AL Sinderen. 

  

TIP: Wij hebben een speciale fietsroute uitgezet (adv knooppunten) om nog 2 ecotuinen te bezoeken de Kruudhof in Halle en Groene Takken inDoetinchem. Route is verkrijgbaar op alle 3 locaties en u kunt ook direct ter plekke starten, totale route is 37 km.

De route kunt u ook scannen, hieronder de QR code

Wanneer:
zondag 3 juni 2018

Tijdstip:
Van 10:30 tot 17:00 uur

Kosten:
Gratis toegang

Overige informatie:
rondleidingen zijn om 13.00, 14:00 en 15.00 uur


Meld u nu aan!
NatuurlijkBUITEN-film NatuurlijkBUITEN-film

Kom ook in de zomer van 2018 genieten van 3 NatuurlijkBUITEN-bioscoop films!

Op de laatste zaterdagavond van juni, juli en augustus worden er weer prachtige films vertoond in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN. Voorafgaand aan de film wordt op het kampvuur in een gietijzeren kookpot op authentieke wijze een maaltijd bereid. Er zijn twee heerlijke stoofpotjes, een met biologisch vlees en een vegetarisch. Aan beiden stoofpotjes worden verschillende verse ingrediënten uit de moes- en kruidentuin toegevoegd. Als het schemerig wordt start de film. Laat je verrassen en zet de data vast in je agenda:

Zaterdag 30 juni 2018 

Zaterdag 28 juli 2018

Zaterdag 25 augustus 2018 

 

Maak er een gezellig avondje uit van en geniet vooraf aan de film van een heerlijk stoofpotje.

Reserveren voor eten en de film stuur een mailtje naar:  info@natuurlijkbuiten.nl met je naam- en adresgegevens, de datum en het aantal personen 

 

NatuurlijkBUITEN-bioscoop, film kijken in de natuur!

Programma:

 19:00 uur stoofpotje

 

21.30 uur Start film (met pauze)

Na de film wordt het kampvuur aangestoken om nog even na te genieten van de prachtige BUITEN-film.

NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL Sinderen T 0315-236794. Neem een dekentje mee mocht het fris worden. 

Wanneer:
zaterdag 30 juni 2018
zaterdag 28 juli 2018
zaterdag 25 augustus 2018

Tijdstip:
Van 19:00 tot 23:00 uur

Kosten:
Eten en film € 20,-. Alleen de film € 9,50

Overige informatie:
Doelgroep jongeren en volwassenen.

Aantal personen:
Maximaal 99 personen


Meld u nu aan!
Nacht van de Nacht wandeling Nacht van de Nacht wandeling

Op zaterdagavond 27 oktober organiseert NatuurlijkBUITEN weer de Nacht van de Nachtwandeling. In het donker lopen is een bijzondere ervaring. In plaats van je zicht maak je ineens veel meer gebruik van je gehoor en tast. Al snel zal je merken dat je als het ware andere dingen gaat ‘zien’. 

Onderleiding van een gids vertrekken groepjes wandelaars voor een tocht met speciale belevingsmomenten. Het reserveren van deelname kaartjes (€ 3,- p.p. voor kinderen € 1,50) wordt aanbevolen, zie inof hiernaast! 

Programma Nacht van de Nachtwandeling: 

Start tussen 19:00 uur tot 21:00 uur parkeerplaats ingang van het Idinkbos, Toldijk 9, Sinderen. U krijgt na aanmelding uw starttijd door.

Onder begeleiding van gidsen wordt vanaf het parkeerterrein bij het Idinkbos vertrokken in groepjes van maximaal 14 personen

De wandeling onder begeleiding eindigt op het erf van NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11.

Bij NatuurlijkBUITEN kunnen kinderen zelf popcorn maken en is er warme chocolademelk met slagroom verkrijgbaar (eigen kosten).

Het erf is sfeervol verlicht met vuurkorven en er is live muziek aanwezig. 

TIP: neem stevige wandelschoenen of laarzen mee onderweg kan het terrein modderig zijn!  

nieuw in 2018:

p.s. na aanmelden krijgt u van ons een tijdstip waarop u kan starten zodat u niet lang hoeft te wachten, of dat groepen in het begin heel groot moeten zijn omdat iedereen dan graag wil gaan lopen. 

Aanmelden voor de 'Nacht van de Nachtwandeling' kan alleen via de rechterkolom op deze website!  

De 'Nacht van de Nachtwandeling' was in 2017 met medewerking van: 

Gidsen van het IVN Oude IJsseltreek

TIP: neem stevige wandelschoenen of laarzen mee onderweg kan het terrein modderig zijn!  

Disclaimer Deelnemen aan de Nacht van de Nacht gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN noch het IVN Oude IJsselstreek kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit

Wanneer:
zaterdag 27 oktober 2018

Tijdstip:
Van 19:00 tot 23:00 uur

Kosten:
€ 3,- p.p. Kinderen € 1,50

Overige informatie:
opgave voor deelname is aanbevolen


Meld u nu aan!
Knapzak wandeling Knapzak wandeling

Bossen, landerijen, een glooiend coulissenlandschap, statige boerderijen en rustieke, onverharde wegen en paden zijn typerend voor deze schitterende knapzakwandeling.  

Heerlijk er-op-uit met een gevulde knapzak door het Achterhoekse coulisselandschap: de paden op de lanen in! Trek de wandelschoenen aan en neem je vrienden/of vriendinnen mee. Tijdens de 13 km knapzak - wandeling* kun je telkens weer genieten van het fraaie coulisselandschap. Geregeld staan er op verschillende idyllische plekjes bankjes of picknickbanken waar je van de 'gevulde knapzak' kunt genieten. Want ook voor de inwendige mens is deze wandeling een verwennerij. Kom genieten en ervaar hoe mooi en rustig het is in de Achterhoek. Alleen de heldere vogelgeluiden zullen nog lang blijven naklinken! 

Bijzonderheden Inclusief wandelroute. Inhoud knapzak: belegde speltbrood-boterhammen, speltkrentewegge met roomboter, muffin, pakje sultana's, chocolade, flesje water of ice tea en fruit. Als u weer terugkomt bij NatuurlijkBUITEN krijgt u nog iets te drinken aangeboden (keuze uit koffie/thee/fris/streekeigen sap of een bekertje boerenijs). Trek stevige schoenen aan en vergeet de verrekijker niet! Minimaal 1 dag van tevoren reserveren. 

* de knapzak wandelroute kan ook worden verkort tot ca 10 km of eventueel zelfs tot ca 7 km lengte.

  

Disclaimer Deelnemen aan de Knapzakroute gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
Informeer naar de mogelijkheden

Tijdstip:
Van 11:00 tot 17:00 uur

Kosten:
€ 14,50

Overige informatie:
Start en finish: NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL SInderen


Meld u nu aan!