Cursus wol spinnen

Wanneer: donderdag 7 februari 2019
Tijdstip: Van 19:30 tot 22:00 uur
Kosten: € 90,- incl koffie of thee met iets lekkers
Overige informatie:
Max. aanmeldingen: 5 personen

Na uitleg over de mooie eigenschappen van wol leer je niet alleen spinnen van een draad op een spintol en spinnenwiel maar ook het kaarden en het twijnen. Het basisprincipe om te spinnen is gelijk toch doet iedereen het op zijn eigen manier. De positie van je handen of snelheid van trappen, als je zelf gaat spinnen zul je hierin je eigen techniek ontwikkelen. De basiscursus bestaat uit drie avonden en wordt gegeven door Aart Stans. Aart vertelt: ‘Het spinnen van wol heb ik in mijn studententijd geleerd. We hebben nu zelf schapen die elk jaar geschoren worden, dus een mogelijkheid om iets met die prachtige wol te doen. In de wintermaanden zit ik daarom regelmatig achter het spinnenwiel. Het zoemen van het draaiende spinnenwiel, zittend naast de houtkachel met om me heen de gekaarde wol – klaar om tot draad gesponnen te worden- is een heerlijke bezigheid, daar gaat zo’n rust van uit. Dat zouden meer mensen moeten doen!’.

Na afloop van de cursus heb je ca. 300 gram gesponnen en getwijnde wol, genoeg voor een leuke gebreide muts en/of warme sjaal. Maximaal 5 deelnemers, hierdoor ben je er van verzekerd dat je als deelnemer optimaal begeleid wordt.

Data cursus: 7 februari, 14 februari en 21 februari 2019 van 19:30 tot 22:00 uur bij NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, Sinderen. Kosten € 90,- Meebrengen: Een schort of oude badhanddoek. Aansluitend op deze cursus kun je met korting de extra module: ‘Verven van wol met natuurlijke materialen’ volgen. Meer informatie hierover volgt.

Aart Stans geeft instructie bij het wolspinnenAanmelden

Wilt u deelnemen aan deze activiteit?
Meld u dan aan via het onderstaande formulier!

Datum:

Voornaam:

Achternaam:

Adres:

Postcode en Woonplaats:
 
Telefoonnummer:

E-mailadres:

Aantal personen: