Vroege vogelwandeling met ontbijt Arrangement

 Kom een weekendje van de Achterhoekse natuur genieten!

De Bed & Breakfast van NatuurlijkBUITEN ligt in de mooie en steeds weer verrassende Achterhoek. Haar natuurschoon is een uitgelezen bestemming om even helemaal tot rust te komen. Natuurliefhebbers komen hier gegarandeerd aan hun trekken gezien het grote aantal wandel- en fietsroutes door de natuur.

Bij aankomst krijg je een welkomstdrankje en al snel ervaar je de stilte op het terras aan het water. Je overnacht in een bedstedekamer met vanuit het dakraam uitzicht over de weilanden van het kampenlandschap. Vergeet de wandelschoenen niet en ga de volgende ochtend mee met de vroege vogelwandeling. Beleef al wandelend de sfeer van de vele vogelgeluiden en de opkomende zon. Het is onvergetelijk! 

Natuurwandeling en ontbijt voor vroege vogels

In alle vroegte neemt Anna je mee want wist je dat bij het krieken van de dag vogels het uitbundigst zingen? De zang van de vroegste vogels is een ware belevenis. Op het erf hoor je misschien al wel de merel, het winterkoninkje of zie je de steenuil zitten op een boompaal. Al wandelend over landweggetjes en door het bos proberen we zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten te ‘scoren’.

In de ochtendgloren valt zoveel meer te beleven; wie weet zien we reeën, konijnen, hazen of misschien wel een eekhoorn? De natuur zit telkens boordevol verrassingen! Bij terugkomst heeft Aart gezorgd voor een uitgebreid biologisch ontbijt met kakelverse eitjes, verschillende streekproducten, geurende warme broodjes en verse koffie of thee. Het is een ware belevenis, alleen moet je er wel ‘vroeg voor uit de veren’!

Vroege vogelwandeling: een ware belevenis! Foto: Maarten Boland

             

Hierboven een aantal sfeerfoto's van de vroege vogel wandeling - met dank August Heij en Menno Koomen.

Programma
06.00 uur - vertrek vanaf het erf van NatuurlijkBUITEN
06.05 uur - start vroege vogelexcursie
08.00 uur - uitgebreid biologisch ontbijt met heerlijke streekproducten*

* ‘Heeft u allergie? Meld het ons!’  

Bijzonderheden
Meenemen: wandelschoenen of laarzen, verrekijker, vogelgids, vogelnotitieboekje.
Honden kunnen niet mee ivm de reeën, eekhoorns en hazen in dit gebied. Maximaal 12 personen.

Reactie Vroege vogelwandeling:

Vanochtend hebben we deelgenomen aan de Vroege Vogelwandeling. Hoewel het even slikken is wanneer om 5 uur in de ochtend de wekker gaat, is dat al gauw verdwenen wanneer een uurtje later aan de wandeling wordt begonnen. Onder leiding van Anna is het een prachtige route door een mooi stuk natuur. Genoeg vogels worden gespot en vanochtend pronkten op het spotlijstje onder meer de fitis, roodborstje, goudvink, grote bonte specht, zanglijster, merel, tjiftjaf, witte kwikstaart, steenuil, spreeuw, groenling en de vink, maar ook eekhoorntjes, konijnen en hazen werden gespot. Onderweg krijg je veel informatie over de dieren, maar zeker ook over de natuur/ de omgeving. 
Als bijzondere traktatie en als beloning voor het vroege opstaan wacht bij terugkomst een heerlijk ontbijt met veel verse streekproducten.  Kortom, een enorme aanrader om absoluut deel te gaan nemen aan deze bijzondere vroege vogelwandeling. Wij zijn in ieder geval volgend jaar weer van de partij! Groeten, Sven Hans

Optioneel: 

- hou je van wandelen reserveer dan de heerlijk gevulde 'knapzak' en trek er samen op uit (€ 14,50 p.p.). Wij hebben een wandeltocht door het prachtige coullisselandschap van de Achterhoek uitgezet, start direct vanaf ons erf. Deze knapzakwandeling heeft in het tijdschrift Roots (juni 2014) gestaan en is ook onderdeel van het wandelknooppuntnetwerk in de Achterhoek.

- Onze B & B in de Achterhoek ligt aan het fietsknooppuntennetwerk waarover u kilometers kunt fietsen door het prachtige landschap. Het hele Fietsnetwerk is ca 1.500 kilometer lang en sluit aan op de knooppuntensystemen van de Veluwe, Twente en Arnhem-Nijmegen. Direct vanaf ons erf zijn fraaie fietsroutes uitgezet: historische Silvoldse fietsroute, de grens met Duitslandroute richting Dinxperlo, een culturele route de schoonheid van de Achterhoek , een tocht door het Achterhoekse Coulisselandschap of de Sinderense boerderijnamen fietsroute.

Wij kunnen zorgen dat de (e-)fietsen klaar staan. Informeer naar de mogelijkheden!

 Reactie van bezoekers:

Geweldige ervaring, zeer de moeite waard. Eerst denk je 'Zes uur 's morgens beginnen? Nou nou..." maar Anna weet zoveel op boeiende wijze te vertellen dat de tijd voorbij vliegt. Nooit geweten dat de Achterhoek zoveel moois aan natuurschoon te bieden heeft. Vervolgens een gezellig en uitgebreid ontbijt met vers gelegde eitjes van eigen kippen. Een rondleiding door de de jaloersmakende thema/kruiden/vlinder/insecten/vogeltuin met schitterende vijver sluit de Early bird & Breakfast op gepaste wijze af. Aanrader!

Sandra en Wout 

Disclaimer Deelnemen aan de  Vroege vogelwandeling gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

 

 Weekendaanbieding:

- welkomstdrankje op vrijdag

- 2 overnachtingen in een tweepersoons bedstede kamer (2 persoonsbed of 2 x 1 persoonsbed)

- vroege vogelwandeling (keuze zaterdag- of zondagochtend)

- 2 x uitgebreid ontbijt met streekprocucten

- onbeperkt toegang tot de natuurtuin

- neem 's avond nog even plaats op het terras want vaak kun je het geluid van steenuilen horen, verschillende vleermuizen rond zien vliegen en heb je zicht op een hemel met duizenden sterren!

Wanneer
Dit arrangement is geldig in de weekenden van 1 april tot 1 juni.

Kosten
Naast de kamerprijs voor 2 nachten, zie Bed & Breakfastbetaald u slechts  € 4,50 p.p. voor de vroege vogelexcursie (i.p.v. € 14,50 p.p.). 

Woon of ben je in de buurt en wil je zonder overnachting mee wandelen, kijk dan bij vogelworkshops voor de verschillende data van de Vroege vogelwandeling.  

 

Meld u nu aan!