Lezingen

Naast rondleidingen geven wij ook presentaties (powerpoint-beeld/geluid-) 
Een lezing duurt ca 60 minuten. De prijs voor een PowerPoint presentatie is € 65,- maximaal 22 personen. Bent u geïnteresseerd in een van de lezingen?

Neem contact op voor meer informatie!

Meer vogels in uw tuin

De tuin is een ideale ontmoetingsplaats voor mensen en vogels. Er is een groeiend enthousiasme om van de tuin ook een echt vogel- of natuurparadijs te maken. Tijdens deze presentatie wordt ingegaan hoe u aan de hand van de inrichting van uw tuin meer vogels, vlinders, bijen en hommels kunt aantrekken. Tipje van de sluier: de sleutel tot succes is de variatie in beplanting! 

 Tuinvogels dichterbij

Weet u welke vogelgeluiden u hoort als u buiten rondloopt? Gebeurt het vaker dat u een vogel in uw tuin ziet die u niet kent? Door de vogels te leren herkennen kunt u nog meer van ze genieten! Tijdens deze PowerPoint presentatie, boordevol vogel- en tuintips, worden meer dan 25 vogels dichtbij huis en van het platteland besproken.  Het leuke hiervan is dat u de vogels in uw tuin nog eerder op zult merken! 

Lezingen over vogels en vlinders in uw tuin

 

  Onze natuurtuin, van weiland naar natuurparadijs...

In deze PowerPoint presentatie wordt u meegenomen in de ontwikkelingen van onze natuurtuin: 'Van weiland naar natuurparadijs'. De aanplant van eerste bomen, aanleg van borders en hoe de natuurtuin met al wat er in leeft nu uitziet. De sleutel voor het grote succes is het aanbrengen van variatie: het aantal vogels is toegenomen van 15 verschillende soorten in 2009 naar ver over de 50 soorten in 2014. Met de ijsvogel als kroon op ons werk! 

 

 De 4 jaargetijden van onze natuurtuin

Een schitterende fotoserie van de 4 jaargetijden in onze tuin. De rust in de winter wanneer alles bedekt is onder een dikke laag sneeuw. Maar door de sporen in de sneeuw is het zichtbaar welke dieren de tuin bezoeken. De lente met het frisse groen en de vele gele voorjaarsbloemen en de vogels die druk zijn met het bouwen van hun nesten. De zomer met de kleurrijke bloemenborders en jonge vogels overal in de tuin. Dan de herfst waarin de natuur weer tot rust komt en afsterft.... 

  Boerenerven, vroeger en nu

Deze presentatie gaat over de inrichting van het boerenerf van vroeger en nu. Hoe was de taakverdeling tussen boer en boerin, uit welke onderdelen bestond een boerenerf? Van de gebruikte vaste planten tot de waterput en het varkenskot komen aan bod. Maar ook voorbeelden van modern boerenerven en boerderijtuinen. Waarbij met de aanleg of herinrichting van het boerenerf het streekeigen karakter blijft bestaan. Want het landschap is immers de spiegel van hoe mensen eeuwenlang het gebied gebruikt hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Lezing boerenerven vroeger en nu