Rondleidingen en Groepsbezoeken

Zomeravond rondleiding natuurtuin

Tijdens de zomermaanden (juni, juli en augustus) zijn er 'avond-rondleidingen' door de natuurtuin.  Tijdens de wandeling vertelt Anna Kemp of Aart Stans over de inrichting van de tuin, de wilde planten, vogels, vlinders, wilde bijen en het beheer van de natuurtuin.

In deze periode staan er veel wilde planten in bloei. In de kleurrijke bloemenweide bloeien volop margrieten, grote kaardenbol, gele ganzenbloem, kamille, vogelwikke en de valeriaan is op sommige plekken wel 2 meter hoog. In de vlindertuin zoemt het van de bijen, hommels en fladderen de vlinders van bloem naar bloem. U wordt meegenomen naar verrassend geurende planten in de geurtuin. Langs de waterkant ziet u  zwanenbloemen, pijlkruid, aarvederkruid en wateraardbei en in de vijver de bekende waterlelie maar ook het bijzondere krabbenscheer.

In het heldere water kunt u stekelbaarsjes en de larve van libellen zien zwemmen. Het beheer van de natuurtuin is er op gericht om veel verschillende plantensoorten een groeiplaats te geven waar vogels, vlinders en andere dieren op af komen.

Uiteraard komen de vogels aan bod tijdens de zomeravond-rondleidingen. We kunnen de merel, roodborst en winterkoninkje horen. Maar ook vink, tjiftjaf en verschillende mezensoorten. En er is natuurlijk aandacht voor erfvogels als de boerenzwaluw, huismus en wie weet horen en met een beetje geluk zien we de steenuil wel.

Rondleidingen start om 19.30 uur bij de ingang van de natuurtuin aan de Toldijk 11, 7065 AL Sinderen. De rondwandeling duurt ongeveer 1 uur. Na afloop krijgt u in de theeschenkerij een kop koffie of biologische thee met iets lekkers en kunt u nagenieten op het terras bij de vijver waar vuurkorven branden als de zomer zon onder is gegaan. Kosten 8,- p.p. inclusief rondleiding en koffie of thee met iets lekkers.

Aanmelden

Reactie deelnemers: Beste Anna, Hartelijk dank voor de rondleiding in jullie schitterende tuin op een zonnige avond. We hebben veel gezien en veel inspiratie opgedaan. Tot een volgende keer. Hartelijke groet Huib en Annemarie Blaisse 


Speciaal voor leden van vogelbescherming nederland Bent u op zoek naar een interessant natuur-uitstapje met familie, vrienden, bedrijfs- of teamuitje? Dan bent u bij NatuurlijkBUITEN aan het juiste adres!

Groepsrondleidingen zijn op afspraak mogelijk van maandag t/m donderdag èn op vrijdagmorgen. In de maanden juni, juli en augustus ook op donderdagavond.

Wanneer u met meer dan 20 personen wilt komen, denken wij graag met u mee over een interessant programma. Tevens is een heel dagprogramma mogelijk inclusief lunch en een boeiende lezing of workshop. We bespreken graag met u wat uw wensen en mogelijkheden zijn.

Wanneer: hele jaar

Kosten: € 8,- per persoon (minimaal 8 personen) inclusief een kopje koffie of glas biologische thee en naar keuze een plakje eigen gebakken roombotercake of speltkrentenwegge met roomboter.

Aanmelden: info@natuurlijkbuiten.nl o.v.v. groepsrondleiding natuurtuin, naam en adres, telefoonnummer, datum en aantal personen.

Bijzonderheden: Groepsrondleidingen zijn alleen op afspraak mogelijk. Rondleidingen duren 1 tot 1,5 uur. Op verzoek kan, tegen een meerprijs van € 55,-, de PowerPoint presentatie ‘Meer vogels in de tuin’ of 'Tuinvogels herkennen' gegeven worden.

TIP: voor groepen hebben wij ook een speciaal 'groepsarrangement'  

Hallo Anna,
Nogmaals wil ik je bedanken voor de leuke en enthousiaste rondleiding de je ons gegeven hebt. We waren allemaal onder de indruk van het werk dat jullie verzetten. 
De lunch heeft ook prima gesmaakt! Veel succes verder!

Namens de tuinclub De Stokroos, Lydie Schriemer