Tuinontwerpen

Vogels en vlinders geven uw tuin iets extra’s. Ze zijn leuk en levendig. Een vleugje wilde natuur in je eigen groene ‘buitenkamer’. Met het inrichten van een vogel- en vlindervriendelijke tuin wordt het pas echt genieten.

Hoeveel vlinders er vrolijk gaan rondfladderen en vogels komen zingen hangt helemaal af van de inrichting van uw tuin af.
Vogels zoeken in de tuin geborgenheid, voedsel en een plek om te nestelen. Vlinders hebben naast voedsel, windbeschutte en zonnige plekjes, overwinteringmogelijkheden en afwisseling in hoogte van de planten nodig.

De basis is een goed ontwerpplan. Zowel een traditioneel ingerichte tuin als een wilde plantentuin kunnen een functie hebben. Water is een waardevolle aanvulling in een tuin. Veel vogels komen er drinken of nemen er een bad, op zich al een prachtig schouwspel. Maar ook kikkers of watersalamanders die voor het voortbestaan afhankelijk zijn van water vinden er een plekje.

Beplantingsplan
De basis om uw tuin vogel- en vlindervriendelijk te maken is dus de beplanting. De beplantingslijsten waaruit u kunt kiezen is enorm. Maar niet elke plant zal het goed doen in uw tuin. Dat hangt onder andere af van de grondsoort, zon- en vochtbehoefte. In het beplantingsplan wordt hiermee rekening gehouden.

In het overzicht wordt de beplanting nauwkeurig aangegeven en omschreven. Aan de hand van het beplantingsplan kunt u zelf of met hulp van een hovenier de tuin omtoveren tot een waar vogel- en/of vlinderparadijs.

 
Ook uw tuin door NatuurlijkBUITEN laten ontwerpen? Neem contact op!

Zwaluwen in uw tuin