Werkwijze

Bij het ontwerpen van uw tuin of boerenerf hanteert NatuurlijkBUITEN een duidelijke en simpele werkwijze:

Voorbespreking
Als voorbereiding op het eerste gesprek vult u van tevoren een wensenlijst in. Tijdens de voorbespreking wordt deze lijst doorgenomen. In overleg bespreken we de mogelijkheden op het gebied van vormen, bestratingsoorten en de beplanting om uw tuin aantrekkelijk(er) te maken voor vogels en/of vlinders.

Download de wensenlijst

Schets
Om een idee te krijgen van het latere definitieve ontwerp wordt eerst een schets gemaakt. Dit schetsontwerp wordt met u doorgenomen. Eventuele aanpassingen worden op uw verzoek doorgevoerd.

Ontwerp
Hierna wordt het definitieve ontwerp gemaakt. Het ontwerp bestaat uit een rapport met daarin:

  • Definitief ontwerp;
  • Toelichting met daarop achtergronden van het ontwerp;
  • Sfeerbeelden overzicht met indrukkken van de definitieve tuin.

Wanneer u besloten heeft een uitgebreid ontwerp te laten maken, dan ontvangt u naast het rapport nog een informatiepakket, dat volledig op uw tuin is afgestemd.
Dit pakket bestaat uit:'

  • Werktekening met afmetingen, bestratingen en elementen in de tuin;
  • Beplantingsplan waarop u in één oogopslag kunt zien welke plant waar komt;
  • Beplantingslijst met informatie over het aantal planten per beplantingsvak, botanische naam, Nederlandse naam, bloeikleur, bloeihoogte en bloeitijd;
  • Bestellijst waarop is aangegeven hoeveel planten van ieder soort gekocht moeten worden.

Met de bestellijst kunt u naar kwekers en tuincentra gaan, om offertes te vragen voor de genoemde planten en hun aantallen.
Een alternatief is om met het beplantingsplan, beplantingslijst en werktekening naar een of meerder hoveniers te gaan. U kunt hen om een offerte vragen voor de complete aanleg van uw tuin conform de tekeningen en beplantingslijst.

Werkwijze bij het maken van een tuinontwerp