Anna Kemp (1958)

Graag wil ik me even aan u voorstellen, mijn naam is Anna Kemp. Geboren op een, rustig tussen het groen verscholen, boerderij in Breukelen. Het landleven, natuur en tuinen hebben al heel lang mijn passie. Het leukst vind ik andere mensen enthousiast maken en mee laten genieten van alle verrassingen in de natuur!

'Van jongs af aan was ik graag buiten. Bij de boerderij had ik een eigen tuintje en was daar vaak te vinden. Daar plantte ik bloemen en struiken en ontdekte dat er spontaan vogels en vlinders op afkwamen. Dat vond ik zo leuk, in je eigen leefomgeving kun je dus gunstige voorwaarden creëren waarmee je dieren aantrekt. En dan valt er ineens zoveel meer te beléven en te genieten in je tuin!'

In 1991 heb ik de deeltijdopleiding Biologie aan de Hoge School Midden Nederland te Utrecht met succes afgerond (MO-II akte). Maar de passie voor tuinen en natuur werd groter en ben ik verder gaan zoeken naar een gerichte studie. Begin 2005 heb ik mijn diploma behaald van de deeltijdopleiding Tuin- en Landschapsinrichting op Larenstein. In de 25 jaar dat ik bij Vogelbescherming Nederland in Zeist heb gewerkt heb ik de 'vogelwereld' goed leren kennen. De laatste jaren als projectleider van verschillende evenementen (Vogelfestival, Nationale Tuinvogeltelling) en het opleiden/trainen van de Tuinvogelconsulenten van Vogelbescherming.

Tuin- & Landschapsinrichting
In 2005 ben ik gestart met NatuurlijkBUITEN, bureau voor Tuin-en landschapsinrichting met specialisatie in natuurtuinen en boerenerven of boerderijtuinen.
Ik hoop dat ook uw interesse gewekt is om te genieten van een natuurlijke leefomgeving. Op Sinderen kunt u langs komen om onze natuurtuinen te bezichten en ideeën op te doen. Uiteraard kunnen we dan ook de mogelijkheden voor uw eigen vogel- en/of vlindervriendelijke tuin of boerenerf bespreken.

P.s. Samen met Anna Kemp uw natuurtuin ontwerpen? Kijk dan op deze website onder cursussen en geef u op voor een van de tuinontwerpcursussen. 

Anna Kemp