Cursussen

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
Je eigen Natuurparadijs ontwerpen Je eigen Natuurparadijs ontwerpen

NatuurlijkBUITEN verzorgt de cursus ‘Ontwerp je eigen Natuurparadijs’. Het concept van deze cursus is uniek door de combinatie van theorie en praktijk! Onder begeleiding van natuurtuinontwerpster Anna Kemp werk je je eigen ideeën uit en creëer je uiteindelijk je eigen natuurparadijs.

Doelstelling
In deze cursus staat je eigen tuin centraal. Aan het eind van de 3 daagse cursus heb je een schetsontwerp op papier staan met een bijbehorend beplantingsplan.

Cursusprogramma
De cursus start op donderdagavond 19.30 – 22.00 uur met vervolg op vrijdag van 08.30 - 17.00 uur en zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur. Tijdens de 1e cursusavond starten we met de theorie van een natuurtuin. De 2e cursusdag beginnen we met het schets ontwerpen. Op de laatste dag komt het beplantings- en materiaalplan aan de orde. Aan het eind van deze middag sluiten we op een ontspannende manier af met een hapje en een drankje. Het specifieke cursusprogramma ontvang je een week voor de 1e cursusdag.

Cursusmateriaal
Het cursusmateriaal bestaat uit een handige reader. Zelf neem je foto's en een plattegrond van je tuin (schaal 1:100) mee. Daarnaast heb je een tekenset nodig. Het tekenmateriaal zoals schetspapier, vormsjablonen, linialen en geodriehoeken zijn aanwezig.

Bijzonderheden
Inclusief reader, koffie of biologische thee, 2 x lunch, drankje en hapje op laatste middag. Maximaal 2 personen, hierdoor ben je er van verzekerd dat je als deelnemer optimaal begeleid wordt.

 

Reactie van cursisten:

Bedankt voor de ontzettend gastvrije ontvangst en dat ik als bijna vanzelfsprekend met jullie mee mocht eten (heerlijk!). Bedankt Anna voor je tijd & kennis, ben zo blij met het plan! Warme groet van Tielke Jeuken

De cursus heb ik erg leuk en vooral inspirerend gevonden. Ik merk dat ik sindsdien veel meer op de vogels in de tuin let! Han was enthousiast over het tuinontwerp. Hier en daar gaan we nog wat dingen aanpassen. Zo wordt bijvoorbeeld het vogelbosje wat groter. We willen heel binnenkort daarvoor de struiken bestellen, en ook de appelbomen. Ella Knoeff 

Ik heb bij Anna Kemp de cursus Natuurtuin Ontwerpen gedaan. We zijn in 4 dagdelen van inventarisatie tot detailontwerp gegaan. Het ging om een tuin in Italië, maar Anna stortte zich erop alsof het om de hoek was. Alle middelen werden ingezet: Nederlandse en Italiaanse websites zijn bekeken, Google Earth ingeschakeld etc. Maar het belangrijkste is haar grote ervaring en rijke kennis van alles wat groeit en bloeit. En misschien nog wel belangrijker: haar passie om bij te dragen aan een tuin die rekening houdt met mensen als dieren en planten. Daarnaast hield ze heel goed rekening met wat ik weet van planten en dieren (niet veel).  Daarnaast veel gewandeld in hun prachtige natuurtuin, meegegeten met Anna en Aart (groenten en kruiden uit eigen tuin) en heerlijk geslapen in de Bed&Breakfast. Ik dacht: ik ga een cursus doen, maar ik kwam thuis met een detailontwerp en vele foto's en ideeën. Volgende maand ga ik aan de slag.  Daan van Reenen

Indien u wilt overnachten reserveer dan ook direct de Bed&Breakfast faciliteiten

Wanneer:
donderdag 29 oktober 2020
donderdag 26 november 2020

Kosten:
€ 395,- per persoon

Overige informatie:
Dit is een driedaagse cursus


Meld u nu aan!
Wol spinnen voor beginners Wol spinnen voor beginners

Over deze cursus:

Na uitleg over de mooie eigenschappen van wol leer je niet alleen spinnen van een draad op een spintol en spinnenwiel maar ook het kaarden en het twijnen.

Het basisprincipe om te spinnen is gelijk toch doet iedereen het op zijn eigen manier. De positie van je handen of snelheid van trappen, als je zelf gaat spinnen zul je hierin je eigen techniek ontwikkelen. De basiscursus bestaat uit drie dagdelen en wordt gegeven door Aart Stans. Aart vertelt: ‘Het spinnen van wol heb ik in mijn studententijd geleerd. We hebben nu zelf schapen die elk jaar geschoren worden, dus een mogelijkheid om iets met die prachtige wol te doen. In de wintermaanden zit ik daarom regelmatig achter het spinnenwiel. Het zoemen van het draaiende spinnenwiel, zittend naast de houtkachel is een heerlijke bezigheid, daar gaat zo’n rust van uit. Dat zouden meer mensen moeten doen!’

Na afloop van de cursus heb je ca. 300 gram gesponnen en getwijnde wol, genoeg voor een leuke gebreide muts en/of warme sjaal. 

Datum cursus: 20 november 2020. Start vrijdagmiddag deel I van 14:00 tot 16:30 uur, na het avondeten deel II van 19:30 tot 21:30 uur.  De volgende ochtend van 10:00 tot 12:30 uur deel III.

De cursus wordt gegeven bij NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, Sinderen.  Kosten € 95,- Neem een schort of oude badhanddoek mee.

Geef bij de aanmelding aan of je op vrijdagavond mee wilt eten (een vegetarisch menu voor € 15,-)

Wil je graag de cursus volgen maar woon je niet direct in de buurt? Reserveer dan een van onze B&B kamers. 

Aansluitend op deze cursus kun je in het voorjaar de extra module: ‘Verven van wol met natuurlijke materialen’ volgen. Meer informatie hierover volgt

 

Aart Stans geeft de cursus 'Wol spinnen voor beginners' 

Wanneer:
vrijdag 20 november 2020

Tijdstip:
Van 14:00 tot 16:30 uur

Kosten:
€ 95,- incl. koffie/thee met iets lekkers

Overige informatie:
In 3 dagdelen: middag, avond en volgende ochtend


Meld u nu aan!