Vogel workshops

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
College Tuinvogels herkennen College Tuinvogels herkennen

In januari organiseert Vogelbescherming Nederland elk jaar de Nationale Tuinvogeltelling. Hierbij gaat het vooral om het plezier van vogels kijken. Vogels die bij je in de tuin aanwezig zijn en waarvan je dagelijks kunt genieten. Erg leuk om mee te doen maar wat als je de vogels niet herkent?

Dat is eigenlijk jammer en niet nodig want op zaterdagochtend 16 november wordt door Anna Kemp (NatuurlijkBUITEN) een college 'Tuinvogels herkennen' gegeven. Meer dan 40 vogels, worden zowel in beeld als geluid behandeld. Door de vogels te leren herkennen zul je ze eerder opmerken en kun je nog meer van ze genieten! Tevens krijg je allerlei tips om meer vogels in uw tuin te krijgen. Wat eten ze, waar nestelen of vinden ze een beschut plekje als er gevaar dreigt? We besluiten met een half uurtje tuinvogels tellen. Vanuit de theeschenkerij kunnen de vogels goed geobserveerd worden. Telformulieren en vogelgidsen zijn aanwezig. Wel is het handig eventueel zelf een verrekijker mee te nemen. Een leuke en spannende belevenis voor jong en oud!

 

 

 

 

 College Tuinvogels herkennen

Tuinvogels tellen vanuit de theeschenkerij van NatuurlijkBUITEN

Wanneer:
zaterdag 16 november 2019

Tijdstip:
Van 09:30 tot 12:30 uur

Kosten:
€ 12,-

Overige informatie:
koffie/thee met iets lekkers

Aantal personen:
Maximaal 20 personen


Meld u nu aan!
Vogelvoederkrans maken Vogelvoederkrans maken

Vogelvriendelijk ingerichte tuinen kunnen vogels een goed thuis bieden. Een variatie aan gras, bloeiende planten, besdragende struiken of bomen helpt veel vogels zodat ze op eigen kracht kunnen leven. Maar in de loop van de winter kunnen vogels steeds minder insecten, bessen en zaden vinden, het raakt op! Het wordt nog lastiger als het vriest of er een laag sneeuw ligt. Als je dan een voedersilo of vogelpindakaas ophangt komen ze er maar al te graag van snoepen. Want het kost vogels veel energie om hun lichaamstemperatuur op 40 graden te houden. In een koude nacht verliezen kleinere soorten wel tien procent van hun gewicht. 

Workshop

Leuk is dan om een vogelvoederkrans op te hangen. Nog leuker is om het zelf te maken bij NatuurlijkBUITEN waardoor je de vogels goed kunt bekijken en nog beter leert kennen! De krans wordt versierd met allerlei lekkers voor de vogels zoals een snoer met doppinda's, vetbollen, netje met losse pinda's, gierst, zitstokje en andere versierselen. Dat wordt smullen voor de vogels in uw tuin!

Bijzonderheden
Inclusief koffie/thee met iets lekkers, royaal versierde vogelvoederkans. Zelf meenemen snoeischaar. Maximaal 12 deelnemers, ook leuk als groeps- of teamuitje.

Reactie:

Bedankt Anna! Iedereen was erg enthousiast, was ook leuk om even op een ontspannen andere manier samen iets te doen als team!

Wanneer:
zaterdag 14 december 2019

Tijdstip:
Van 10:00 tot 12:30 uur

Kosten:
€ 19,95 per persoon

Overige informatie:
duur ca 2 uur

Aantal personen:
Maximaal 12 personen


Meld u nu aan!
Vroege vogelwandeling met ontbijt Vroege vogelwandeling met ontbijt

Het is weer: ga mee naar buiten waar alle vogels fluiten!

Wist je dat bij het krieken van de dag vogels het uitbundigst zingen? De zang van de vroegste vogels is een ware belevenis. Op het erf horen we misschien al wel de merel, het winterkoninkje of zien we nog net de steenuil zitten op een boompaal. Al wandelend over landweggetjes en door het bos proberen we zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten te ‘scoren’. In de ochtendgloren valt zoveel meer te beleven; wie weet zien we reeen, konijnen, hazen of misschien wel een eekhoorn? De natuur zit telkens boordevol verrassingen! Bij terugkomst staat een uitgebreid ontbijt gereed met kakelverse eitjes, geurende warme broodjes en verse koffie of thee. Het is een ware belevenis, alleen moet je er wel ‘vroeg voor uit de veren’!

 

Wandeling voor de echte vroege vogels!

 

Programma

06.00 uur - verzamelen bij NatuurlijkBUITEN *

06.05 uur - start vroege vogelzangexcursie

08.00 uur - uitgebreid ontbijt met heerlijke streekproducten


Bijzonderheden Meenemen: wandelschoenen of laarzen, verrekijker, vogelgids, vogelnotitieboekje. Honden kunnen niet mee ivm de reeën, eekhoorns en hazen in dit gebied. 

Wanneer:
zaterdag 18 april 2020
zondag 19 april 2020

Tijdstip:
Van 06:00 tot 09:00 uur

Kosten:
€ 14,50 kids € 7,50

Overige informatie:
Kijk ook bij Early Bird & Breakfast arrangement

Aantal personen:
Maximaal 10 personen


Meld u nu aan!
Nestkast timmeren Nestkast timmeren

Onze tuinen - zelfs de kleinste stadstuintjes – worden steeds belangrijker als woongebied voor tuinvogels omdat veel groene ruimte verdwijnt. Maar zZelfs in een tuin die voorzien is van volgroeide bomen, dichte klimplanten en struiken kan er een tekort zijn aan geschikte nestplaatsen. Mezen, vliegenvangers of roodstaarten hebben namelijk holtes nodig (bijvoorbeeld in een dode boom) waarin ze nestelen. Door zelf een nestkast te maken en op te hangen kunt u misschien ook wel een van deze soorten in uw tuin krijgen.

Tijdens deze workshop gaan we voor één van onze holenbroeders een nestkast timmeren. Welke vogel komt er voor of wilt u lokken naar uw tuin? Bovendien krijgt u allerleimaal tips: waar, wanneer, hoeveel en hoe hoog je een nestkast ophangt,. En hoe maak je de nestkast schoon en onderhoud je de nestkast?

Bijzonderheden
Inclusief drinken met iets lekkers. Maximaal 10 personen

Wanneer:
Informeer naar de mogelijkheden

Kosten:
€ 15,- per persoon

Overige informatie:
Workshop wordt in overleg gegeven op de woensdagmiddag

Aantal personen:
Maximaal 15 personen


Meld u nu aan!