Vogel workshops

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
Tuinvogels herkennen Tuinvogels herkennen

Op 26 en 27 januari organiseert Vogelbescherming Nederland weer de Nationale Tuinvogeltelling. Hierbij gaat het vooral om het plezier van vogels kijken. Vogels die bij u in de tuin aanwezig zijn en waarvan u dagelijks kunt genieten. Erg leuk om mee te doen maar wat als u de vogels niet herkent?

Dat is eigenlijk jammer en niet nodig want op zaterdagochtend 26 januari wordt door Anna Kemp (NatuurlijkBUITEN) de workshop 'Tuinvogels herkennen' gegeven. Meer dan 40 vogels, worden zowel in beeld als geluid behandeld. Door de vogels te leren herkennen zult u ze eerder opmerken en kunt u nog meer van ze genieten! Tevens krijgt u allerlei tips om meer vogels in uw tuin te krijgen. Wat eten ze, waar nestelen of vinden ze een beschut plekje als er gevaar dreigt? We besluiten met een half uurtje tuinvogels tellen. Vanuit de theeschenkerij kunnen de vogels goed geobserveerd worden. Telformulieren en vogelgidsen zijn aanwezig. Wel is het handig eventueel zelf een verrekijker mee te nemen. Een leuke en spannende belevenis voor jong en oud!

 

Workshop tuinvogels herkennen

Tuinvogels tellen vanuit de theeschenkerij van NatuurlijkBUITEN

Wanneer:
zaterdag 26 januari 2019

Tijdstip:
Van 09:30 tot 12:30 uur

Kosten:
€ 10,-

Overige informatie:
Tuinvogel poster, koffie/thee met iets lekkers

Aantal personen:
Maximaal 20 personen


Meld u nu aan!
Vroege vogelwandeling met ontbijt Vroege vogelwandeling met ontbijt

Wist u dat bij het krieken van de dag vogels het uitbundigst zingen? De zang van de vroegste vogels is een ware belevenis.  Op het erf horen we misschien al wel de merel, het winterkoninkje of zien we nog net de steenuil zitten op een boompaal. Al wandelend over landweggetjes en door het bos proberen we zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten te ‘scoren’. In de ochtendgloren valt zoveel meer te beleven; wie weet zien we reeen, konijnen, hazen of misschien wel een eekhoorn? De natuur zit telkens boordevol verrassingen! Bij terugkomst staat een uitgebreid ontbijtbuffet gereed met kakelverse eitjes, geurende warme broodjes en verse koffie of thee. Het is een ware belevenis, alleen moet u er wel ‘vroeg voor uit de veren’!

 

Wandeling voor de echte vroege vogels! 

Programma

06.00 uur - verzamelen bij NatuurlijkBUITEN *

06.05 uur - start vroege vogelzangexcursie

08.00 uur - uitgebreid ontbijt met heerlijke streekproducten


Bijzonderheden Meenemen: wandelschoenen of laarzen, verrekijker, vogelgids, vogelnotitieboekje. Honden kunnen niet mee ivm de reeën, eekhoorns en hazen in dit gebied. Maximaal 14 personen.

Disclaimer Deelnemen aan de  Vroege vogelwandeling gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
zaterdag 13 april 2019
zondag 14 april 2019
zaterdag 20 april 2019
zondag 21 april 2019
maandag 22 april 2019
zaterdag 27 april 2019
zondag 28 april 2019
zondag 5 mei 2019
zaterdag 11 mei 2019
zondag 12 mei 2019

Tijdstip:
Van 06:00 tot 09:00 uur

Kosten:
€ 14,50 kids € 7,50

Overige informatie:
Kijk ook bij Early Bird & Breakfast arrangement

Aantal personen:
Maximaal 10 personen


Meld u nu aan!
Nestkast timmeren Nestkast timmeren

Onze tuinen - zelfs de kleinste stadstuintjes – worden steeds belangrijker als woongebied voor tuinvogels omdat veel groene ruimte verdwijnt. Maar zZelfs in een tuin die voorzien is van volgroeide bomen, dichte klimplanten en struiken kan er een tekort zijn aan geschikte nestplaatsen. Mezen, vliegenvangers of roodstaarten hebben namelijk holtes nodig (bijvoorbeeld in een dode boom) waarin ze nestelen. Door zelf een nestkast te maken en op te hangen kunt u misschien ook wel een van deze soorten in uw tuin krijgen.

Tijdens deze workshop gaan we voor één van onze holenbroeders een nestkast timmeren. Welke vogel komt er voor of wilt u lokken naar uw tuin? Bovendien krijgt u allerleimaal tips: waar, wanneer, hoeveel en hoe hoog je een nestkast ophangt,. En hoe maak je de nestkast schoon en onderhoud je de nestkast?

Bijzonderheden
Inclusief drinken met iets lekkers. Maximaal 10 personen

Wanneer:
Informeer naar de mogelijkheden

Kosten:
€ 15,- per persoon

Overige informatie:
Workshop wordt in overleg gegeven op de woensdagmiddag

Aantal personen:
Maximaal 10 personen


Meld u nu aan!