In de tuin

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
Avond rondleiding natuurtuin Avond rondleiding natuurtuin

Samen met Anna of Aart de natuurtuin ervaren!

In deze periode staan er volop wilde bloemen in bloei, de bloemenweide ziet er prachtig uit met frisse, bonte kleuren. Met een klein beetje zonneschijn zoemt het in de vlindertuin van de bijen, hommels en fladderen vlinders er van bloem tot bloem. Stop je neus in de verrassend geurende planten in de geurtuin, haal diep adem en merk wat dit met je doet. Zo heerlijk al die verschillende geuren! 

We bezoeken de biologische moestuin waar we jaarrond uit oogsten van grond naar mond! Daarna lopen we een rondje door de kruidentuin waar de eetbare bloemen staan, die gebruikt worden bij de lunches en als versiering op de 'Taart van Aart'. Het is verrassend te zien hoeveel bloemen er eetbaar zijn, al wandelend kun je proeven! 

Langs de waterkant bloeit de dotterbloem met prachtige gele bloemen en in de vijver steken de mooie witte bloemen van de waterlelies boven het water uit. Bij de vijver broedt elk jaar een paartje waterhoen, wie weet zie je de kleintjes ook zelf al zoeken naar voedsel. In het heldere water zwemmen kikkervisjes rond vaak in een lange slinger achter elkaar aan.

Uiteraard komen tuinvogels als mezen, roodborst, winterkoning en putter aan bod tijdens de rondleidingen. En is er aandacht voor erfvogels als de boerenzwaluw, ringmus en wie weet met een beetje geluk zien we de steenuil of torenvalk wel!

Het beheer van de natuurtuin is er op gericht om zoveel mogelijk verschillende (inheemse) plantensoorten een groeiplaats te geven waar vogels, vlinders en andere dieren weer op af komen.

Rondleidingen start om 19.30 uur bij de ingang van de natuurtuin aan de Toldijk 11, 7065 AL Sinderen. De wandeling duurt ongeveer 1 uur. Na afloop krijg je een kopje koffie of biologische thee met iets lekkers en kun je nagenieten op het terras bij de vijver.           

    

Disclaimer Deelnemen aan de avond rondleiding gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
vrijdag 30 juli 2021
vrijdag 13 augustus 2021
vrijdag 27 augustus 2021

Tijdstip:
Van 19:30 tot 21:00 uur

Kosten:
€ 8,50 p.p.

Overige informatie:
inclusief koffie/thee met huisgebakken roombotercake

Aantal personen:
Maximaal 12 personen


Meld u nu aan!