Activiteiten

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
BUITEN-film BUITEN-film

Op zaterdag 24 augustus wordt er, i.s.m. SeniorenCinema uit Doetinchem, weer een mooie film vertoond in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN. Voorafgaand aan de film bereid Aart verschillende gerechten die worden opgediend aan een lange tafel in de natuurtuin (hieraan kunnen max 18 personen deelnemen, aanmelden verplicht). Als het daarna schemerig wordt start de film.

Zaterdag 24 augustus: 'Edie'. Edie pikt haar leven op na de dood van haar dominante man. Ze besluit tegen haar dochters wil om haar droom na te jagen om in Schotland een berg te beklimmen. Ze neemt Jonny in dienst om haar te trainen en de benodigde materialen te leveren. Terwijl de twee praten, kibbelen en lol hebben, delen ze hun leven met elkaar met op de achtergrond het spectaculaire landschap van de Schotse hooglanden.

 Reserveren voor eten èn film stuur dan een mailtje naar:  info@natuurlijkbuiten.nl met je naam, telefoonnummer en het aantal personen. 

Reserveren voor alleen de film kan met de knop hiernaast:

'meld u nu aan'  

 

NatuurlijkBUITEN-bioscoop, film kijken in de natuur!

Programma:

 18:30 uur stoofpotje 

21:00 uur Start film (met pauze) einde film ca 23:00 uur

 

 

Er zijn wordt gekookt met verse ingrediënten uit de moes- en kruidentuin.

*** 

Na de film wordt de vuurkorf aangestoken om nog even na te genieten.

NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL Sinderen T 0315-236794.

Neem een dekentje mee mocht het fris worden

*****

Reactie van een van de deelnemers van de film:

Je waant je in Italië bij NatuurlijkBUITEN op Sinderen …

Geen uren op het vliegveld maar een tuin waarin je kan genieten van een culinair stoofpotje en een openluchtfilm op een prachtige zomeravond met volle maan. Een sprookje. Het was echt alsof je in Italië zat, heerlijk eten aan een lange smalle tafel met allemaal gezellige mensen. Aart stond bij het kampvuur zijn culinaire stoofpotje te bereiden. Anna serveerde een voortreffelijk soepje dat meteen zorgde voor verbroedering aan tafel omdat het zo lekker was en er een kruidje inzat dat niemand herkende … Tot slot kregen we een heerlijk toetje grotendeels uit eigen tuin.

Na het eten vond iedereen zijn plekje voor de openluchtfilm. Onder dekentjes genoten wij van de bijzondere film Tracks met Mia Wasikowska, Adam Driver en Emma Booth, geregisseerd door John Curran. Een waargebeurd verhaal van schrijfster Robyn Davidson. In 1977 vertrok ze met een aantal dromedarissen voor een tocht van 2700 km dwars door de Australische woestijn, enkel vergezeld van haar hond Diggity.

Het was echt genieten, dank je wel Anna en Aart!

Eileen

 

Wanneer:
zaterdag 24 augustus 2019

Tijdstip:
Van 18:30 tot 23:00 uur

Kosten:
Eten en film € 27,50. Alleen de film € 7,50

Overige informatie:
Doelgroep jongeren en volwassenen.

Aantal personen:
Maximaal 50 personen


Meld u nu aan!
Ochtend Yoga  Ochtend Yoga

Yoga in de buitenlucht, jezelf verbinden met de natuur, het letterlijk voelen van de aarde onder je voeten, dat geeft een extra dimensie... Ervaar de ontspanning midden in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN en doe mee met ochtendyoga, gegeven door Sandra Harmsen van Yoga Studio Etten.

 

Aandacht voor jezelf op het mooiste moment van de dag, Yoga tussen de kleurrijke wilde bloemen en op de achtergrond de zang van de vogels. Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan is dit  een unieke kans!

Zelf een matje, eventueel een klein kussentje en als het fris is een vestje | extra shirt of een dekentje meenemen.

Na afloop blijven we nog even in de tuin om na te genieten onder het genot van een glas, (h)eerlijke, biologische thee op het terras aan de vijver.

 Yoga in de natuurtuin, een moment voor jezelf!

Disclaimer Deelnemen aan de Yoga gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
zondag 25 augustus 2019

Tijdstip:
Van 09:30 tot 10:30 uur

Kosten:
€ 8,-

Overige informatie:
incl glas biologische thee

Aantal personen:
Maximaal 20 personen


Meld u nu aan!
Eetbare tuin in de herfst  Eetbare tuin in de herfst

Eetbare tuin in de herfst

Een vogeltuin met een grote variatie aan besdragende struiken, een moestuin met smakelijke groenten en een bos vol eetbare paddenstoelen zijn in de Achterhoek dichtbij elkaar te vinden. Drie bevlogen dames van “Achterhoek Natuurlijk!” vertellen zondag 22 september in de Kruudhofpluktuin in Halle vol enthousiasme over de ‘eetbare tuin in de herfst’.   

Achterhoek Natuurlijk! is een samenwerkingsverband tussen drie eigengereide bedrijven uit de regio Doetinchem – Varsseveld. Pip Gilmore van Groene Takken in Doetinchem maakt en verkoopt eetbaar hout, Anna Kemp van NatuurlijkBUITEN op Sinderen is gespecialiseerd in de aanleg van vogelvriendelijke tuinen en Janneke Wagenaar van De Kruudhofpluktuin in Halle heeft al jaren ervaring met haar tuin vol geurende kruiden en heerlijke groenten.

Tijdens deze dag bij de Kruudhofpluktuin in Halle wordt jong en oud geïnspireerd om zo te tuinieren dat er genoeg voedsel ontstaat voor mens en dier. Er worden korte beeldende presentaties gegeven door Pip over eetbare paddenstoelen en Anna over een tuin vol vogels. Janneke geeft rondleidingen door de Kruudhofpluktuin met tips om je tuin winterklaar te maken. 


Tijd: 14:00 – 17:00uur
Adres: Kruudhofpluktuin, Lankerseweg 3b, 7025 ED Halle
Toegang: gratis
Proeverij: heerlijk herfst stoofpot van eigen producten

Kosten: vrijwillige gift
Aanmelden: ja graag, via: facebook Achterhoek Natuurlijk!

Maar zonder aanmelden kan ook
Contactgegevens: info@natuurlijkbuiten.nl

Wanneer:
zondag 22 september 2019

Tijdstip:
Van 14:00 tot 17:00 uur

Kosten:
Vrijwillige bijdrage

Overige informatie:
Adres: Kruudhofpluktuin, Lankerseweg 3b, 7025 ED Halle


Meld u nu aan!
Wol verven met natuurlijke materialen Wol verven met natuurlijke materialen

 

Werken met natuurlijke materialen neemt volop toe aan belangstelling. Zo ook met wol. Wol is in allerlei, voornamelijk synthetische, kleuren te koop maar als je voor het eerst plantaardig geverfde wol ziet is het alsof je de zon op herfstbladeren ziet schijnen! De kleuren zijn wasecht en volledig natuurlijk met fraaie nuance verschillen.

Daarom organiseert NatuurlijkBUITEN de workshop ‘Wol verven met natuurlijke materialen’.  Je leert op een niet giftige manier te beitsen en te verven met diverse planten of plantaardige onderdelen. Er wordt losse en hand gesponnen wol gebruikt van de Ryeland schapen van eigen erf maar heb je zelf wol die je wilt verven dan kan dat uiteraard ook.

Een kleurenwaaier aan geverfde wol

Voorbeelden van de natuurlijke verfbronnen zijn o.a. uienschillen, boerenwormkruid, walnoot en karmozijn bes. Tijdens de workshop is er ook een excursie door de natuurtuin waarbij alle planten waarmee je kunt verven aanbod komen. Na afloop ga je met een kleurenwaaier aan geverfde wol naar huis.

Datum: zondag 6 oktober van 13.00 – 17.00 uur

Plaats: NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, Sinderen (Gld)

Docent: Aart Stans

Prijs € 30,- inclusief 2 x koffie/thee en iets lekkers plus de gebruikte materialen

Aanmelden kan via de oranje knop hiernaast.

Wanneer:
zondag 6 oktober 2019

Tijdstip:
Van 13:00 tot 17:00 uur

Kosten:
€ 30,-

Overige informatie:
Prijs incl. koffie/thee en basismaterialen. Ervaring niet nodig.

Aantal personen:
Maximaal 4 personen


Meld u nu aan!
Insectenhotel maken Insectenhotel maken

Help de insecten en bestuivers in je tuin met dit fraaie insectenhotel!

Insecten zijn heel erg nuttig in onze tuinen, ze bestuiven bloemen en ruimen veel schadelijke diertjes op. Door een insectenhotel op te hangen creëer je een plek in je tuin waar deze nuttige insecten kunnen nestelen en overwinteren. Daarom organiseert NatuurlijkBUITEN de workshop: ‘je eigen insectenhotel maken’.

Het insectenhotel wordt gevuld met allerlei natuurlijke materialen: hout, schors, riet, stro, dennenappels, mos en takjes van vlierbes en braam. Hiertussen kruipen oorwurmen, lieveheersbeestjes en gaasvliegen graag weg. Deze beestjes zijn dol op bladluis en spinmijt. Een blok hout met verschillende ronde openingen is voor diverse solitaire bijen zeer geschikt, zij zetten daar hun eitjes in af. Alles bij elkaar krijg je een bonte verzameling aan nuttige insecten in je hotel die jou van de zomer weer helpen aan heerlijke aardbeien, besjes en ander fruit.

NatuurlijkBUITEN zorgt voor alle benodigde materialen jij hoeft alleen een wijn-kistje mee te nemen.

Tijdstip: Van 14:00 tot 16:00 uur
Kosten: inclusief koffie/thee/lekkers € 15,00 p.p.
Adres: Toldijk 11, Sinderen T 0315 236 794

   

Voorbeelden van een wijnkistje gevuld met natuurlijke materialen voor nuttige insecten

Wanneer:
zondag 16 februari 2020

Tijdstip:
Van 14:00 tot 16:00 uur

Kosten:
inclusief koffie/thee en lekkers € 15,- p.p.

Overige informatie:
Zelf een wijn-kistje meenemen

Aantal personen:
Maximaal 10 personen


Meld u nu aan!