Activiteiten

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
BUITEN-film BUITEN-film

Op zaterdag 4 juli wordt er, i.s.m. SeniorenCinema uit Doetinchem, weer een mooie film vertoond in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN.

Als het schemerig wordt start de film:

“Een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen.”

The Biggest Little Farm toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van de zoektocht naar harmonie tussen mens en natuur, die adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

 In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Het koppel probeert een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en varken wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar gaandeweg ontdekken ze dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt.  

***

Maak er een compleet avondje uit van: eten en film!

Voorafgaand aan de film kun je je eigen pizza uitrollen en beleggen met allerlei lekkers. Daarna zal Aart jouw pizza bakken in onze nieuwe bakoven (voor max 18 personen, aanmelden verplicht). 

Wil je reserveren voor eten èn film stuur dan een mailtje naar:  info@natuurlijkbuiten.nl met je naam, telefoonnummer en het aantal personen.  Het diner bestaat uit soepje, pizza en een toetje.

***

Reserveren voor alleen de film kan met de knop hiernaast:

'meld je nu aan'  

 

NatuurlijkBUITEN-bioscoop, film kijken in de natuur!

Programma:

 18:00 uur je eigen pizza maken en versieren, daarna zal Aart het bakken in onze nieuwe bakoven!

21:30 uur Start film (met pauze) einde film ca 23:00 uur

*** 

Na de film wordt de vuurkorf aangestoken om nog even na te praten met elkaar.

NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL Sinderen T 0315-236794.

Neem een dekentje mee mocht het fris worden

*****

Reactie van een van de deelnemers van de film:

Je waant je in Italië bij NatuurlijkBUITEN op Sinderen …

Geen uren op het vliegveld maar een tuin waarin je kan genieten van een culinair stoofpotje en een openluchtfilm op een prachtige zomeravond met volle maan. Een sprookje. Het was echt alsof je in Italië zat, heerlijk eten aan een lange smalle tafel met allemaal gezellige mensen. Aart stond bij het kampvuur zijn culinaire stoofpotje te bereiden. Anna serveerde een voortreffelijk soepje dat meteen zorgde voor verbroedering aan tafel omdat het zo lekker was en er een kruidje inzat dat niemand herkende … Tot slot kregen we een heerlijk toetje grotendeels uit eigen tuin.

Na het eten vond iedereen zijn plekje voor de openluchtfilm. Onder dekentjes genoten wij van de bijzondere film Tracks met Mia Wasikowska, Adam Driver en Emma Booth, geregisseerd door John Curran. Een waargebeurd verhaal van schrijfster Robyn Davidson. In 1977 vertrok ze met een aantal dromedarissen voor een tocht van 2700 km dwars door de Australische woestijn, enkel vergezeld van haar hond Diggity.

Het was echt genieten, dank je wel Anna en Aart!

Eileen

Wanneer:
zaterdag 4 juli 2020

Tijdstip:
Van 18:00 tot 23:00 uur

Kosten:
Eten en film € 27,50. Alleen de film € 7,50

Overige informatie:
Doelgroep jongeren en volwassenen.

Aantal personen:
Maximaal 20 personen


Meld u nu aan!
NatuurlijkBUITEN-KUNST  NatuurlijkBUITEN-KUNST

In de natuurtuin staan prachtige, artistiek vormgegeven brons kunstwerken van Ria Wiendels van Galerie 21 uit Breedenbroek.

Kunst kan je soms zo verrassen of juist grijpen, het prikkelt de creativiteit. Komende maanden bieden haar bronzen beelden in de Natuur & Theetuin van NatuurlijkBUITEN een dubbele verrassing. Naast de artistieke waarde is het ook juist de fraaie locatie met doorkijkjes, besloten plekken en kleurrijke wilde bloemen in de tuin die je verrassen. 

                          'Meisje' van Ria Wiendels 

De expositie is te bekijken tijdens openingstijden van de tuin. De NatuurlijkBUITEN-KUNST-EXPO duurt t/m zondag 30 augustus. Toegang is gratis. De theetuin is geopend voor een heerlijk kop koffie of biologische thee met b.v. de huisgebakken 'Taart van Aart'.

U kunt ook gebruik maken van een heerlijke biologische lunch, de picknickmand op een mooi plekje in de tuin (va 2 personen) of een verrassende High Tea (va 4 personen).

Bel voor meer informatie of om te reserveren met Anna T 06-5375 8609

Wanneer:
zaterdag 4 juli 2020
zaterdag 11 juli 2020
zaterdag 18 juli 2020

Tijdstip:
Van 10:30 tot 17:00 uur

Kosten:
gratis toegang

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Reserveer de Picknickmand! Reserveer de Picknickmand!

Picknicken is altijd een geslaagde verrassing om te genieten van een heerlijke lunch. Kies voor een romantische picknick met zijn twee of kom met de hele familie! Zoek een comfortabel en gezellig plekje in de kleurrijke tuin van NatuurlijkBUITEN. Wij brengen de mand op de door u gewenste plek en het genieten kan beginnen!

Heerlijk genieten van de picknickmand in de kleurrijke natuurtuin!

P.s. Maak er een gezellig weekendje uit van en boek een overnachting in één van onze bedstedekamers.

Disclaimer Deelnemen aan de Early Bird & Breakfast gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
zondag 5 juli 2020

Tijdstip:
Van 12:00 tot 15:00 uur

Kosten:
€ 29,50 voor 2 personen

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Knapzak wandeling Knapzak wandeling

Bossen, landerijen, een glooiend coulissenlandschap, statige boerderijen en rustieke, onverharde wegen en paden zijn typerend voor deze schitterende knapzakwandeling.  

Heerlijk er-op-uit met een gevulde knapzak door het Achterhoekse coulisselandschap: de paden op de lanen in. Trek de wandelschoenen aan en neem je vrienden/of vriendinnen mee. Tijdens de 13 km knapzak - wandeling* kun je telkens weer genieten, in je eigen tempo, van het fraaie coulisselandschap. Geregeld staan er op verschillende idyllische plekjes bankjes of picknickbanken waar je van de 'gevulde knapzak' kunt genieten. Want ook voor de inwendige mens is deze wandeling een verwennerij. Kom genieten en ervaar hoe mooi en rustig het is in de Achterhoek. Alleen de heldere vogelgeluiden zullen nog lang blijven naklinken! 

Bijzonderheden Inclusief wandelroute. Inhoud knapzak: belegde speltbrood-boterhammen, speltkrentewegge met roomboter, muffin, pakje sultana's, chocolade, flesje water of ice tea en fruit. Als u weer terugkomt bij NatuurlijkBUITEN krijgt u nog iets te drinken aangeboden (keuze uit koffie/thee/fris/streekeigen sap of een bekertje boerenijs). Trek stevige schoenen aan en vergeet de verrekijker niet! Minimaal 1 dag van tevoren reserveren. 

* de knapzak wandelroute kan ook worden verkort tot ca 10 km of eventueel zelfs tot ca 7 km lengte.

 

Disclaimer Deelnemen aan de Knapzakroute gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

 

Een gedicht van Ester Alake-Tuenter dat goed past bij NatuurlijkBUITEN:

Vergeet vandaag niet
naar buiten te gaan

de vogels te groeten
jouw gemoed te sussen
de zon te ontmoeten
de wind te kussen

Laat je omarmen,
voeden, wiegen, strelen
koesteren, kalmeren
bevestigen, helen

door Moeder Natuur

Vergeet vandaag niet
naar buiten te gaan

Ester

Wanneer:
zondag 5 juli 2020
zondag 12 juli 2020
zaterdag 18 juli 2020

Tijdstip:
Van 11:00 tot 17:00 uur

Kosten:
€ 14,50 kids € 7,50

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Avond Yoga  Avond Yoga

Yoga in de buitenlucht, jezelf verbinden met de natuur, het letterlijk voelen van de aarde onder je voeten, dat geeft een extra dimensie... Ervaar de ontspanning midden in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN en doe mee met de avond-yoga, gegeven door Sandra Harmsen van Yoga Studio Etten.

Aandacht voor jezelf op het aller mooiste moment van de dag, yoga tussen de kleurrijke wilde bloemen met het voordragen van gedichten en op de achtergrond de zang van de vogels. Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan is dit  een unieke kans!

Er start een sessie om 19:00 uur en een om 20:15 uur. Geef bij aanmelding aan welk tijdstip je wilt komen.

Let op: ivm de corona maatregelen moet je je eigen matje, eventueel een klein kussentje en als het fris is een vestje | extra shirt of een dekentje meenemen.

Na afloop blijven we nog even in de natuurtuin om na te genieten onder het genot van een glas, (h)eerlijke, biologische thee op het terras aan de vijver.

 Yoga in de natuurtuin, een moment voor jezelf!

Disclaimer Deelnemen aan de Yoga gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

 

Wanneer:
donderdag 9 juli 2020
donderdag 16 juli 2020
donderdag 23 juli 2020

Tijdstip:
Van 19:00 tot 21:15 uur

Kosten:
€ 9,-

Overige informatie:
incl glas biologische thee

Aantal personen:
Maximaal 12 personen


Meld u nu aan!
Wol of katoen verven met indigo Wol of katoen verven met indigo

Verven met indigo is een avontuur! De prachtige blauwe kleur ontstaat pas als de wol na het verfbad in contact komt met de buitenlucht. Het proces loopt dan ook echt anders dan bij andere natuurlijke manieren van verven. Dit heeft alles te maken met de manier waarop indigo zich hecht aan wol of katoen.

Echt blauwe verfkleuren zijn zeldzaam in de natuur. Vroeger werd de blauwe kleur verkregen door te verven met wede, een plant die ook bij ons in de natuurtuin groeit en bloeit. De natuurlijke indigo komt van de indigoplant die in Azië groeit. De kleurstof is door de Oost Indische Compagnie naar Nederland gebracht.

Indigoblauw, ook wel jeansblauw genoemd, is prachtig te combineren met andere kleuren zodat je een heel pallet aan kleuren (van groen tot paars) kunt creëren.

In deze cursus verven we wol en katoen met indigo en gaan we dieper in op het proces ervan. We gaan met elkaar de gewenste kleuren maken. Na afloop heb je een staalkaart aan kleuren en heb je de kennis om ook thuis aan de slag te gaan met Indigo.

 Indigofera tinctoria

Datum: zaterdag 18 april 2020 van 13.00 – 17.00 uur

Plaats: NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, Sinderen (Gld)

Docent: Aart Stans

Prijs € 30,- inclusief 2 x koffie/thee en iets lekkers plus de gebruikte materialen

 

Aanmelden kan via de knop hiernaast, minimaal 4 deelnemers.

Wanneer:
zaterdag 15 augustus 2020

Tijdstip:
Van 13:00 tot 17:00 uur

Kosten:
€ 30,- incl koffie/thee en iets lekkers

Overige informatie:
Na afloop heb je een staalkaart aan kleuren


Meld u nu aan!
Insectenhotel maken Insectenhotel maken

Help de insecten en bestuivers in je tuin met dit fraaie insectenhotel!

Insecten zijn heel erg nuttig in onze tuinen, ze bestuiven bloemen en ruimen veel schadelijke diertjes op. Door een insectenhotel op te hangen creëer je een plek in je tuin waar deze nuttige insecten kunnen nestelen en overwinteren. Daarom organiseert NatuurlijkBUITEN de workshop: ‘je eigen insectenhotel maken’.

Het insectenhotel wordt gevuld met allerlei natuurlijke materialen: hout, schors, riet, stro, dennenappels, mos en takjes van vlierbes en braam. Hiertussen kruipen oorwurmen, lieveheersbeestjes en gaasvliegen graag weg. Deze beestjes zijn dol op bladluis en spinmijt. Een blok hout met verschillende ronde openingen is voor diverse solitaire bijen zeer geschikt, zij zetten daar hun eitjes in af. Alles bij elkaar krijg je een bonte verzameling aan nuttige insecten in je hotel die jou van de zomer weer helpen aan heerlijke aardbeien, besjes en ander fruit.

NatuurlijkBUITEN zorgt voor alle benodigde materialen jij hoeft alleen een wijn-kistje en een snoeischaartje mee te nemen. Heb je geen wijnkistje dan kunnen wij ervoor zorgen, de extra kosten zijn dan €5,-

Tijdstip: Van 14:00 tot 16:00 uur
Kosten: inclusief koffie/thee/lekkers € 15,00 p.p.
Adres: Toldijk 11, Sinderen T 0315 236 794

   

Voorbeelden van een wijnkistje gevuld met natuurlijke materialen voor nuttige insecten

Wanneer:
zondag 15 november 2020

Tijdstip:
Van 14:00 tot 16:00 uur

Kosten:
inclusief koffie/thee en lekkers € 15,- p.p.

Overige informatie:
Zelf een wijn-kistje en een snoeischaar meenemen

Aantal personen:
Maximaal 10 personen


Meld u nu aan!