Activiteiten

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
Knapzak wandeling Knapzak wandeling

Bossen, landerijen, een glooiend coulissenlandschap, statige boerderijen en rustieke, onverharde wegen en paden zijn typerend voor deze schitterende knapzakwandeling.  

Heerlijk om in het najaar er-op-uit met een gevulde knapzak door het Achterhoekse coulisselandschap: de paden op de lanen in! Trek de wandelschoenen aan en neem je vrienden/of vriendinnen mee. Tijdens de 13 km knapzak - wandeling* kun je telkens weer genieten van het fraaie coulisselandschap. Geregeld staan er op verschillende idyllische plekjes bankjes of picknickbanken waar je van de 'gevulde knapzak' kunt genieten. Want ook voor de inwendige mens is deze wandeling een verwennerij. Kom genieten en ervaar hoe mooi en rustig het is in de Achterhoek. Alleen de heldere vogelgeluiden zullen nog lang blijven naklinken! 

Bijzonderheden Inclusief wandelroute. Inhoud knapzak: belegde speltbrood-boterhammen, speltkrentewegge met roomboter, muffin, pakje sultana's, chocolade, flesje water of ice tea en fruit. Als u weer terugkomt bij NatuurlijkBUITEN krijgt u nog iets te drinken aangeboden (keuze uit koffie/thee/fris/streekeigen sap of een bekertje boerenijs). Trek stevige schoenen aan en vergeet de verrekijker niet! Minimaal 1 dag van tevoren reserveren. 

* de knapzak wandelroute kan ook worden verkort tot ca 10 km of eventueel zelfs tot ca 7 km lengte.

  

Start en finish: NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL Sinderen

Disclaimer Deelnemen aan de Knapzakroute gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
zaterdag 20 oktober 2018

Tijdstip:
Van 11:00 tot 17:00 uur

Kosten:
€ 14,50 kids € 7,50

Overige informatie:
De knapwandeling kunt u zelfstandig lopen (op vrijdag, zaterdag of zondag). Minimaal 1 dag van tevoren reserveren svp


Meld u nu aan!
Tai Chi in natuurtuin Tai Chi in natuurtuin

Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Tai Chi en het aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken. Het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen, vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Tai Chi!

Wat is er prettiger dan met lichaam en geest  ontspannen in de natuur? Gun jezelf de tijd en aandacht tijdens de Tai Chi lessen bij NatuurlijkBUITEN! Ervaring is niet nodig. Na afloop genieten we na met een glas thee.

Dit najaar zijn er 4 data voor Tai Chi in de natuurtuin op: 21 september, 2 november, 30 november en 28 december.  Wees welkom, je kunt per datum inschrijven.

Docent: Arletta Aalbers. Kosten: €10,- per persoon (incl. thee).

 

Benodigdheden:

Gemakkelijke, loszittende kleding afgestemd op de buiten temperatuur.
Indien gewenst zijn er stoelen aanwezig
Schoeisel naar keuze. Blote voeten kan prettig zijn.
Dekentje, (meditatie) kussentje

Wanneer:
vrijdag 2 november 2018
vrijdag 30 november 2018
vrijdag 28 december 2018

Tijdstip:
Van 20:00 tot 21:30 uur

Kosten:
€ 10,- inclusief een glas thee

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Workshop Holistic Beauty Workshop Holistic Beauty

Ontdek hoe jij meer energie en rust voelt en een stralende huid krijgt. House of Green organiseert samen met Colour&Spice een exclusieve workshop!
Het wordt een ochtend vol met holistic beauty tips en tricks en persoonlijk adviezen. Dit allemaal met leuke gelijk gestemde vrouwen in een fijne sfeervolle ruimte bij NatuurlijkBUITEN in Sinderen. 

Foto: House of Green

Je zal ondergedompeld worden in de wereld van inner peace & outer beauty onder het genot van een heerlijke theeproeverij met verschillende versnaperingen. 
Tijdens de steeds kouder wordende herfstdagen zal deze workshop je vrouwenhart verwarmen!

Neem je liefste vriendin mee en onderga veel moois samen:
Je vertrekt weer geïnspireerd, vol met energie inclusief een goed gevulde goodiebag naar huis
Investering in jezelf €39,50
Zaterdag 10 november, inloop vanaf 9:30u onder genot van theeproeverij tot 13:30u
Sfeervolle locatie bij NatuurlijkBUITEN in Sinderen

Wil je er bij zijn? Geef je dan op via deze link

Wanneer:
zaterdag 10 november 2018

Tijdstip:
Van 09:30 tot 13:30 uur

Kosten:
€ 39,50

Overige informatie:

Aantal personen:
Maximaal 12 personen


Meld u nu aan!
Insectenhotel maken Insectenhotel maken

Help de insecten en bestuivers in je tuin met dit fraaie insectenhotel!

Insecten vervullen vele taken in onze tuinen, ze bestuiven planten en fungeren als natuurlijke ongediertebestrijders. Met dit mooie onderkomen kun je verschillende soorten insecten laten nestelen en overwinteren. De natuurlijke woonplaats van vele insectensoorten wordt door veranderingen in hun omgeving bedreigd en dit is de manier om ze te helpen en beschermen.

Voor welke insecten? In de ruimte achter het gaas tussen het stro en tussen de dennenappels kruipen oorwurmen en lieveheersbeestjes graag weg. Deze beestjes zijn dol opn bladluis en spinmijt. De groene gaasvlieg ook zo'n nuttig insect voelt zich erg aangetrokken tot een insectenhotel tussen want tussen de stro-sprietjes kan hij zich lekker nestelen. Met wat twijgjes zullen ook vlinders hier graag komen rusten op natte en regenachtige dagen. Het blok hout met verschillende ronde openingen is voor diverse solitaire bijen interessant, zij zetten daarin hun eitjes af en komen eruit als de bloemen waar ze op vliegen weer in bloei staan! Alles bij elkaar heb je een bonte verzameling aan nuttige en fijne insecten in je insectenhotel. 

Wij zorgen voor alle benodige materialen jij neemt een (wijn- of mandarijn) kistje mee.

     

Voorbeelden van kistjes gevuld met natuurlijke materialen voor nuttige insecten

De kosten inclusief koffie/thee €  15,00 p.p.

 

Wanneer:
donderdag 29 november 2018

Tijdstip:
Van 19:30 tot 22:00 uur

Kosten:
inclusief koffie/thee € 15,00 p.p.

Overige informatie:

Aantal personen:
Maximaal 12 personen


Meld u nu aan!
BUITEN-film BUITEN-film

In 2019 zijn er weer 3 data waarop wij, i.s.m. SeniorenCinema uit Doetinchem, prachtige films vertonen in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN. Voorafgaand aan de film bereid Aart verschillende gerechten (hieraan kunnen max 20 personen deelnemen, aanmelden verplicht). Als het schemerig wordt start de film.

Noteer alvast de data:

zaterdag 29 juni 2019

zaterdag 27 juli 2019

zaterdag 24 augustus 2019

 

Reserveren voor eten èn film stuur dan een mailtje naar:  info@natuurlijkbuiten.nl  met je naam, telefoonnummer en het aantal personen.

 

Reserveren voor alleen de film kan met de knop hiernaast

  

NatuurlijkBUITEN,  film kijken in de natuurtuin!

Programma:

 19:00 uur eten (3 gangen)

21.30 uur Start film (met pauze)

*** 

Er zijn wordt gekookt met verse ingrediënten uit de moes- en kruidentuin.

*** 

Na de film wordt de vuurkorf aangestoken om nog even na te genieten.

NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL Sinderen T 0315-236794.

Neem een dekentje mee mocht het fris worden

*****

Reactie van een van de deelnemers van de film in juli 2018:

Je waant je in Italië bij NatuurlijkBUITEN op Sinderen …

Geen uren op het vliegveld maar een tuin waarin je kan genieten van een culinair stoofpotje en een openluchtfilm op een prachtige zomeravond met volle maan. Een sprookje. Het was echt alsof je in Italië zat, heerlijk eten aan een lange smalle tafel met allemaal gezellige mensen. Aart stond bij het kampvuur zijn culinaire stoofpotje te bereiden. Anna serveerde een voortreffelijk soepje dat meteen zorgde voor verbroedering aan tafel omdat het zo lekker was en er een kruidje inzat dat niemand herkende … Tot slot kregen we een heerlijk toetje grotendeels uit eigen tuin.

Na het eten vond iedereen zijn plekje voor de openluchtfilm. Onder dekentjes genoten wij van de bijzondere film Tracks met Mia Wasikowska, Adam Driver en Emma Booth, geregisseerd door John Curran. Een waargebeurd verhaal van schrijfster Robyn Davidson. In 1977 vertrok ze met een aantal dromedarissen voor een tocht van 2700 km dwars door de Australische woestijn, enkel vergezeld van haar hond Diggity.

Het was echt genieten, dank je wel Anna en Aart!

Eileen

Wanneer:
zaterdag 29 juni 2019

Tijdstip:
Van 19:00 tot 23:00 uur

Kosten:
Eten en film € 27,50. Alleen de film € 7,50

Overige informatie:

Aantal personen:
Maximaal 99 personen


Meld u nu aan!