Activiteiten

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
Reserveer de Picknickmand! Reserveer de Picknickmand!

Picknicken is altijd een geslaagde verrassing om te genieten van een heerlijke lunch. Kies voor een romantische picknick met zijn twee of kom met de hele familie! Zoek een comfortabel en gezellig plekje in de kleurrijke natuurtuin van NatuurlijkBUITEN. Wij brengen de mand op de door jouw gewenste plek en het genieten kan beginnen!

        

Heerlijk genieten van de picknickmand in de kleurrijke natuurtuin!

P.s. Maak er een gezellig weekendje uit van en boek een overnachting in één van onze bedstedekamers.

Disclaimer Deelnemen aan de Early Bird & Breakfast gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
donderdag 13 mei 2021

Tijdstip:
Van 12:00 tot 16:00 uur

Kosten:
€ 29,50 voor 2 personen

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Knapzak wandeling Knapzak wandeling

DEZE WANDELING LOOPT U ZELFSTANDIG 

Bossen, landerijen, statige boerderijen en paden met eeuwenoude bomen zijn typerend voor deze schitterende knapzakwandeling. Heerlijk om er nu lekker op uit te gaan met de gevulde knapzak: de paden op de lanen in! Trek je wandelschoenen aan en neem je vrienden/of vriendinnen mee. Tijdens de 13 km knapzak - wandeling* kun je telkens weer genieten van het fraaie coulisselandschap. Geregeld staan er op verschillende idyllische plekjes bankjes of picknickbanken waar je van de 'gevulde knapzak' kunt genieten. Want ook voor de inwendige mens is deze wandeling een verwennerij!

Bijzonderheden Inclusief wandelroute. Inhoud knapzak: belegde speltbrood-boterhammen, speltkrentewegge met roomboter, roombotercake, pakje sultana's, chocolade, flesje water en fruit. Als u weer terugkomt bij NatuurlijkBUITEN krijgt u nog iets te drinken aangeboden (keuze uit koffie/thee/fris/streekeigen sap). Trek stevige schoenen aan en vergeet de verrekijker niet! Minimaal 1 dag van tevoren reserveren. 

* de knapzak wandelroute kan ook worden verkort tot ca 10 km of eventueel zelfs tot ca 7 km lengte.

 

Disclaimer Deelnemen aan de Knapzakroute gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
donderdag 13 mei 2021
zondag 16 mei 2021

Tijdstip:
Van 11:00 tot 17:00 uur

Kosten:
€ 14,50 kids € 7,50

Overige informatie:
Start en finish: NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL SInderen


Meld u nu aan!
Vroege vogelwandeling met ontbijt Vroege vogelwandeling met ontbijt

Nog 2 plaatsen beschikbaar!

Wist je dat bij het krieken van de dag vogels het uitbundigst zingen? De zang van de vroegste vogels is een ware belevenis. Bij de start op ons erf horen we vaak al de roodborst, merel, winterkoning, koolmees, steenuil en zien we de torenvalken zitten bij de nestkast in de boomgaard. Al wandelend door houtwallen, over landweggetjes langs de weilanden en het Idinkbos proberen we zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten te ‘scoren’. In de ochtendgloren valt zoveel meer te beleven; wie weet zien we reeën, hazen of misschien wel een eekhoorn? De natuur zit boordevol verrassingen!

Bij terugkomst staat een uitgebreid ontbijt gereed met kakelverse eitjes, geurende warme broodjes, biologische producten en verse koffie of thee. Het is een ware belevenis, alleen moet je er wel ‘vroeg voor uit de veren’!

Wandeling voor de echte vroege vogels!

 

Programma

06.00 uur - verzamelen bij NatuurlijkBUITEN *

06.05 uur - start vroege vogelzangexcursie

08.00 uur - uitgebreid ontbijt met heerlijke streekproducten


Bijzonderheden Meenemen: wandelschoenen of laarzen, verrekijker, vogelgids, vogelnotitieboekje. Honden kunnen niet mee ivm de reeën, eekhoorns en hazen in dit gebied. 

Wanneer:
donderdag 13 mei 2021
zaterdag 15 mei 2021
zondag 16 mei 2021
zaterdag 22 mei 2021

Tijdstip:
Van 06:00 tot 09:00 uur

Kosten:
€ 14,50 kids € 7,50

Overige informatie:
Kijk ook bij Early Bird & Breakfast arrangement

Aantal personen:
Maximaal 2 personen


Meld u nu aan!
NatuurlijkBUITEN-KUNST  NatuurlijkBUITEN-KUNST

Dit seizoen staan er prachtige, artistiek vormgegeven kunstwerken van Inke van Dijk uit Doetinchem en Peter Rutten uit Ubbergen in onze natuurtuin.

 

Torso met hart van Inke van Dijk

Kunst kan je soms zo verrassen of juist grijpen, het prikkelt de creativiteit. Komende maanden bieden haar bronzen beelden in de Natuur & Theetuin van NatuurlijkBUITEN een dubbele verrassing. Naast de artistieke waarde is het ook juist de fraaie locatie met doorkijkjes, besloten plekken en kleurrijke wilde bloemen in de tuin die je verrassen. 

De expositie is te bekijken tijdens openingstijden van de tuin. De NatuurlijkBUITEN-KUNST-EXPO duurt t/m zondag 30 augustus. Toegang is gratis. De theetuin is geopend voor een heerlijk kop koffie of biologische thee met b.v. de huisgebakken 'Taart van Aart'.

U kunt ook gebruik maken van een heerlijke biologische lunch, de picknickmand op een mooi plekje in de tuin (va 2 personen) of een verrassende High Tea (va 4 personen). 

 Bel voor meer informatie of om te reserveren met Anna T 06-5375 8609

Wanneer:
zaterdag 15 mei 2021

Tijdstip:
Van 10:30 tot 17:00 uur

Kosten:
gratis toegang

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Zelf pizza bakken in een buitenoven Zelf pizza bakken in een buitenoven

Zomeruitje: 

NatuurlijkBUITEN op Sinderen bakt in juli en augustus elke donderdagavond pizza's in hun hout gestookte buitenoven. Deelnemers maken zelf van een bolletje deeg een mooie platte bodem. Die beleggen ze daarna met de kleurrijke pizzatoppings -zoals sappige rode tomaatjes uit de eigen moestuin. Daarna wordt de pizza gebakken in de houtoven waar het vuur achterin goed te zien is. Binnen een paar minuten kun je dan smullen op het terras aan het water. Het is een gezellig avondje uit met vrienden of familie, ook geschikt voor kinderen. Naast de pizza is er ook een voorgerecht en een bijzonder zomertoetje, allemaal bereid in de traditionele houtoven.

Kosten p.p.: € 18,50 kids € 14,50

  

Het hout brandt al in de oven, Aart bakt daarin jouw pizza, je eigen gemaakte pizza is het allerlekkerst!

 


Tip: Neem voor als het later op de avond koeler wordt een vest of een dekentje mee.

Wanneer:
donderdag 1 juli 2021
donderdag 8 juli 2021

Tijdstip:
Van 18:00 tot 21:30 uur

Kosten:
€ 18,50 kids € 14,50

Overige informatie:

Aantal personen:
Maximaal 18 personen


Meld u nu aan!
BUITEN-film BUITEN-film

Op zaterdag 17 juli wordt er, i.s.m. SeniorenCinema uit Doetinchem, weer een mooie Buitenfilm vertoond op het terras van NatuurlijkBUITEN.

Als het schemerig wordt start de film:

'Lean on Pete' 

  
NatuurlijkBUITEN,  film kijken in de natuurtuin!

***

Reserveren voor alleen de film kan met de knop hiernaast, kosten € 7,50 p.p.

***

Maak er een echt uitje van met Food & Film, informatie onderaan deze pagina

 

NatuurlijkBUITEN-bioscoop, film kijken in de natuur!

Programma:

21:00 inloop film

21.45 uur Start film (met pauze)

*** 

FOOD & FILM!

Voorafgaand aan de film, om 18:00 uur, kun je je eigen pizza maken en beleggen met allerlei Italiaanse toppings.

Daarna zal Aart jouw pizza bakken in onze nieuwe stenen houtbakoven (voor max 18 personen, aanmelden verplicht). 

 

Wil je reserveren voor Food & Film stuur dan een mailtje naar:  info@natuurlijkbuiten.nl met je naam, telefoonnummer en het aantal personen. 

Naast de pizza is er ook een voorgerecht en een bijzonder zomertoetje, allemaal bereid in de traditionele houtoven.

*** 

Blijf na de film nog even na op het terras aan het water met zicht op de sterren aan de hemel!

NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL Sinderen T 0315-236794

p.s. Neem een dekentje mee mocht het fris worden later op de avond.

***

 

Reactie van een van de deelnemers van Food & Film:

Je waant je in Italië bij NatuurlijkBUITEN op Sinderen …

Geen uren op het vliegveld maar een tuin waarin je kan genieten van een culinair stoofpotje en een openluchtfilm op een prachtige zomeravond met volle maan. Een sprookje. Het was echt alsof je in Italië zat, heerlijk eten aan een lange smalle tafel met allemaal gezellige mensen. Aart stond bij het kampvuur zijn culinaire stoofpotje te bereiden. Anna serveerde een voortreffelijk soepje dat meteen zorgde voor verbroedering aan tafel omdat het zo lekker was en er een kruidje inzat dat niemand herkende … Tot slot kregen we een heerlijk toetje grotendeels uit eigen tuin.

Na het eten vond iedereen zijn plekje voor de openluchtfilm. Onder dekentjes genoten wij van de bijzondere film.

Het was echt genieten, dank je wel Anna en Aart!

Eileen

Wanneer:
zaterdag 17 juli 2021
zaterdag 31 juli 2021

Tijdstip:
Van 21:00 tot 23:00 uur
Van 18:00 tot 23:00 uur

Kosten:
Food & Film € 27,50 Alleen film € 7,50

Overige informatie:

Aantal personen:
Maximaal 56 personen


Meld u nu aan!
Fête de la Nature: rondleiding tuin Fête de la Nature: rondleiding tuin

Fête de la Nature:  Anna Kemp of Aart Stans vertelt over de inrichting van de grote natuurtuin: speciaal ingericht voor vogels

Uiteraard komen de tuin- en erfvogels aan bod tijdens de rondleiding zoals de merel, roodborst, putter, ringmus en winterkoning horen. Maar ook vink, tjiftjaf, groene specht, gekraagde roodstaart en verschillende mezensoorten zijn vaak aanwezig. En er is natuurlijk aandacht voor erfvogels als de huiszwaluw, huismus, torenvalk en wie weet horen en met een beetje geluk zien we de steenuil wel. Daarnaast wordt het onderhoud en beheer van de natuurtuin toegelicht.

Speciale aanbieding voor deelnemers van Fête de la Nature: een zakje bloemenzaad voor meer bijen in de tuin voor slechts € 1,- 

Rondleiding start om 14:30 uur bij de ingang van de natuurtuin aan de Toldijk 11, 7065 AL Sinderen. De rondwandeling duurt ongeveer 1 uur. Na afloop krijgt u in de theeschenkerij een kopje koffie of glas biologische thee met lekkers en kunt u nagenieten op het terras bij de vijver. 

Disclaimer Deelnemen gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
zaterdag 4 september 2021

Tijdstip:
Van 14:30 tot 15:30 uur

Kosten:
€ 8,50

Overige informatie:
inclusief koffie/thee met huisgemaakte roombotercake

Aantal personen:
Maximaal 18 personen


Meld u nu aan!
Insectenhotel maken Insectenhotel maken

Help de insecten en bestuivers in je tuin met dit fraaie insectenhotel!

Insecten zijn heel erg nuttig in onze tuinen, ze bestuiven bloemen en ruimen veel schadelijke diertjes op. Door een insectenhotel op te hangen creëer je een plek in je tuin waar deze nuttige insecten kunnen nestelen en overwinteren. Daarom organiseert NatuurlijkBUITEN de workshop: ‘je eigen insectenhotel maken’.

Het insectenhotel wordt gevuld met allerlei natuurlijke materialen: hout, schors, riet, stro, dennenappels, mos en takjes van vlierbes en braam. Hiertussen kruipen oorwurmen, lieveheersbeestjes en gaasvliegen graag weg. Deze beestjes zijn dol op bladluis en spinmijt. Een blok hout met verschillende ronde openingen is voor diverse solitaire bijen zeer geschikt, zij zetten daar hun eitjes in af. Alles bij elkaar krijg je een bonte verzameling aan nuttige insecten in je hotel die jou van de zomer weer helpen aan heerlijke aardbeien, besjes en ander fruit.

NatuurlijkBUITEN zorgt voor alle benodigde materialen jij hoeft alleen een wijn-kistje en een snoeischaartje mee te nemen. Heb je geen wijnkistje dan kunnen wij ervoor zorgen, de extra kosten zijn dan €5,-

Tijdstip: Van 14:00 tot 16:00 uur
Kosten: inclusief koffie/thee/lekkers € 15,00 p.p.
Adres: Toldijk 11, Sinderen T 0315 236 794

   

Voorbeelden van een wijnkistje gevuld met natuurlijke materialen voor nuttige insecten

Wanneer:
zondag 21 november 2021

Tijdstip:
Van 14:00 tot 16:00 uur

Kosten:
inclusief koffie/thee en lekkers € 15,- p.p.

Overige informatie:
Zelf een wijn-kistje en een snoeischaar meenemen

Aantal personen:
Maximaal 10 personen


Meld u nu aan!