Activiteiten

NatuurlijkBUITEN biedt verschillende cursussen en workshops aan:
Woensdag 19 juni gesloten Woensdag 19 juni gesloten

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag bent u weer van harte welkom van 10:30 tot 17:00 uur

Wanneer:
woensdag 19 juni 2019

Tijdstip:
Van 09:00 tot 12:00 uur

Kosten:

Overige informatie:


Meld u nu aan!
NatuurlijkBUITEN-KUNST  NatuurlijkBUITEN-KUNST

In de natuurtuin staan prachtige, artistiek vormgegeven kunstwerken van houtkunstenaar Theo Wicherink uit Azewijn en Arie van Braak uit Ulft.

Kunst kan je soms zo verrassen of juist grijpen, het prikkelt de creativiteit. Komende maanden bieden beelden en buitenkunst in de Natuur & Theetuin van NatuurlijkBUITEN een dubbele verrassing. Naast de artistieke waarde is het ook juist de fraaie locatie met doorkijkjes, besloten plekken en kleurrijke wilde bloemen in de tuin die je verrassen. 

                                                

De expositie is te bekijken tijdens openingstijden van de tuin. Theo Wicherink is regelmatig aanwezig, om over zijn passie voor kunst te vertellen. De NatuurlijkBUITEN-KUNST-EXPO duurt t/m zondag 22 september. Toegang is gratis. 

De theeschenkerij is geopend voor een heerlijk kop koffie of biologische thee met stukje van de huisgebakken 'Taart van Aart'.

U kunt ook gebruik maken van een heerlijke biologische lunch, de picknickmand (va 2 personen) of een verrassende High Tea (va 4 personen) na afloop.

Bel voor meer informatie of om te reserveren met Anna T 06-5375 8609. 

Wanneer:
donderdag 20 juni 2019

Tijdstip:
Van 10:30 tot 17:00 uur

Kosten:
gratis toegang

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Reserveer de Picknickmand! Reserveer de Picknickmand!

Picknicken is altijd een geslaagde verrassing om te genieten van een heerlijke lunch. Kies voor een romantische picknick met zijn twee of kom met de hele familie! Zoek een comfortabel en gezellig plekje in de kleurrijke tuin van NatuurlijkBUITEN. Wij brengen de mand op de door u gewenste plek en het genieten kan beginnen!

Heerlijk genieten van de picknickmand in de natuurtuin!

P.s. Maak er een gezellig weekendje uit van en boek een overnachting in één van onze bedsteden.

Disclaimer Deelnemen aan de Early Bird & Breakfast gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
zaterdag 22 juni 2019

Tijdstip:
Van 12:00 tot 15:00 uur

Kosten:
€ 29,50 voor 2 personen

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Knapzak wandeling Knapzak wandeling

Bossen, landerijen, een glooiend coulissenlandschap, statige boerderijen en rustieke, onverharde wegen en paden zijn typerend voor deze schitterende knapzakwandeling.  

Heerlijk er-op-uit met een gevulde knapzak door het Achterhoekse coulisselandschap: de paden op de lanen in! Trek de wandelschoenen aan en neem je vrienden/of vriendinnen mee. Tijdens de 13 km knapzak - wandeling* kun je telkens weer genieten van het fraaie coulisselandschap. Geregeld staan er op verschillende idyllische plekjes bankjes of picknickbanken waar je van de 'gevulde knapzak' kunt genieten. Want ook voor de inwendige mens is deze wandeling een verwennerij. Kom genieten en ervaar hoe mooi en rustig het is in de Achterhoek. Alleen de heldere vogelgeluiden zullen nog lang blijven naklinken! 

Bijzonderheden Inclusief wandelroute. Inhoud knapzak: belegde speltbrood-boterhammen, speltkrentewegge met roomboter, muffin, pakje sultana's, chocolade, flesje water of ice tea en fruit. Als u weer terugkomt bij NatuurlijkBUITEN krijgt u nog iets te drinken aangeboden (keuze uit koffie/thee/fris/streekeigen sap of een bekertje boerenijs). Trek stevige schoenen aan en vergeet de verrekijker niet! Minimaal 1 dag van tevoren reserveren. 

* de knapzak wandelroute kan ook worden verkort tot ca 10 km of eventueel zelfs tot ca 7 km lengte.

 

Disclaimer Deelnemen aan de Knapzakroute gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
zondag 23 juni 2019

Tijdstip:
Van 11:00 tot 17:00 uur

Kosten:
€ 14,50 kids € 7,50

Overige informatie:
Start en finish: NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL SInderen


Meld u nu aan!
Meditatie concert Meditatie concert

Meditatie concert bij NatuurlijkBUITEN

Op zondagochtend 23 juni bespeelt Dagmar Buesink haar handpan tijdens een meditatie concert in de bloemrijke natuurtuin van NatuurlijkBUITEN. Een handpan is een muziekinstrument wat bestaat uit twee op elkaar geplaatste sferische schalen. Door dit, handgemaakte, instrument zacht te bespelen komen de mooiste klanken tot leven. Het magische, verrassende en warme geluid van een handpan neemt je mee op reis naar een beleving vol rust, ontspanning of ontroering. Of gewoon voor een moment helemaal voor jezelf op een prachtige locatie.

 

 

Deelnemers nemen zelf een yoga matje, kussentje en eventueel een deken mee. 

Tijdstip 10:00 – 11:00 uur bij NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, Sinderen

Kosten: € 15,-

Na afloop een glas thee voor eigen rekening.

Voor informatie en aanmelden: info@lucernawelzijnscoaching.nl

 

Wanneer:
zondag 23 juni 2019

Tijdstip:
Van 10:00 tot 11:00 uur

Kosten:
€ 15,- p.p.

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Tai Chi in natuurtuin Tai Chi in natuurtuin

Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Tai Chi en het aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken. Het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen, vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Tai Chi!

Wat is er prettiger dan met lichaam en geest  ontspannen in de natuur? Gun jezelf de tijd en aandacht tijdens de Tai Chi lessen bij NatuurlijkBUITEN! Ervaring is niet nodig. Na afloop genieten we na met een glas thee.

Docent: Arletta Aalbers. Kosten: €10,- per persoon (incl. thee).

Benodigdheden:

Gemakkelijke, loszittende kleding afgestemd op de buiten temperatuur.
Indien gewenst zijn er stoelen aanwezig
Schoeisel naar keuze. Blote voeten kan prettig zijn.
Dekentje, (meditatie) kussentje

Wanneer:
vrijdag 28 juni 2019

Tijdstip:
Van 20:00 tot 21:30 uur

Kosten:
€ 10,- inclusief een glas thee

Overige informatie:


Meld u nu aan!
BUITEN-film BUITEN-film

In 2019 zijn er weer 3 data waarop wij, i.s.m. SeniorenCinema uit Doetinchem, prachtige films vertonen in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN. Voorafgaand aan de film bereid Aart verschillende gerechten die worden opgediend aan een lange tafel in de natuurtuin (hieraan kunnen max 18 personen deelnemen, aanmelden verplicht). Als het daarna schemerig wordt start de film.

Hieronder de data en korte inhoud van de film:

Op zaterdag 29 juni wordt de film 'Woman at War' vertoond. Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw met een missie. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie. Ze is bereid alles te riskeren om de ongerepte IJslande hooglanden te beschermen die ze liefheeft… tot een weeskind onverwacht haar leven op zijn kop zet.

Op zaterdag 27 juli de film: 'Leave no Trace'. Will, een Irak-veteraan met PTSS, heeft zo’n afkeer van de beschaving, dat hij samen met zijn dertienjarige dochter Tom diep verborgen in de bossen bij Portland, Oregon leeft. Tot ze worden ontdekt. Prachtig, subtiel sociaal drama. 

En op zaterdag 24 augustus: 'Edie'. Edie pikt haar leven op na de dood van haar dominante man. Ze besluit tegen haar dochters wil om haar droom na te jagen om in Schotland een berg te beklimmen. Ze neemt Jonny in dienst om haar te trainen en de benodigde materialen te leveren. Terwijl de twee praten, kibbelen en lol hebben, delen ze hun leven met elkaar met op de achtergrond het spectaculaire Schotse landschap.

 

Reserveren voor eten èn film stuur dan een mailtje naar:  info@natuurlijkbuiten.nl  met je naam, telefoonnummer en het aantal personen.

 

Reserveren voor alleen de film kan met de knop hiernaast

 

  

NatuurlijkBUITEN,  film kijken in de natuurtuin!

Programma:

 19:00 uur eten (3 gangen)

21.30 uur Start film (met pauze)

*** 

Er zijn wordt gekookt met verse ingrediënten uit de moes- en kruidentuin.

*** 

Na de film wordt de vuurkorf aangestoken om nog even na te genieten.

NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, 7065 AL Sinderen T 0315-236794.

Neem een dekentje mee mocht het fris worden

*****

Reactie van een van de deelnemers van de film:

Je waant je in Italië bij NatuurlijkBUITEN op Sinderen …

Geen uren op het vliegveld maar een tuin waarin je kan genieten van een culinair stoofpotje en een openluchtfilm op een prachtige zomeravond met volle maan. Een sprookje. Het was echt alsof je in Italië zat, heerlijk eten aan een lange smalle tafel met allemaal gezellige mensen. Aart stond bij het kampvuur zijn culinaire stoofpotje te bereiden. Anna serveerde een voortreffelijk soepje dat meteen zorgde voor verbroedering aan tafel omdat het zo lekker was en er een kruidje inzat dat niemand herkende … Tot slot kregen we een heerlijk toetje grotendeels uit eigen tuin.

Na het eten vond iedereen zijn plekje voor de openluchtfilm. Onder dekentjes genoten wij van de bijzondere film Tracks met Mia Wasikowska, Adam Driver en Emma Booth, geregisseerd door John Curran. Een waargebeurd verhaal van schrijfster Robyn Davidson. In 1977 vertrok ze met een aantal dromedarissen voor een tocht van 2700 km dwars door de Australische woestijn, enkel vergezeld van haar hond Diggity.

Het was echt genieten, dank je wel Anna en Aart!

Eileen

Wanneer:
zaterdag 29 juni 2019
zaterdag 27 juli 2019
zaterdag 24 augustus 2019

Tijdstip:
Van 19:00 tot 23:00 uur

Kosten:
Eten en film € 27,50. Alleen de film € 7,50

Overige informatie:

Aantal personen:
Maximaal 99 personen


Meld u nu aan!
Landelijke Open Imkerdagen Landelijke Open Imkerdagen

Zaterdag 13 juli kun je kennis maken met het fascinerende leven van een honingbij. De rol van de koningin, de werksters en de darren. Je leert over zwermen en hoe imker Aart Stans daar mee om gaat. Maar ook over de gevaren die voor de honingbij op de loer liggen.
Naast honingbijen zijn er ook ook vele soorten solitaire of wilde bijen. In de tuin van NatuurlijkBUITEN staat een groot bijenhotel waar je even kunt gaan kijken en je ziet hoe een lege toplattenkast voor honingbijen er uit ziet.

Honingbijen maken honing en wij maken er een potje van (Toon Hermans).

Aart Stans is zelf imker, hij zal om 11:00, 13:00 en 15:00 uur vertellen over:

- waarom word je imker en wat doet een imker
- hoe gaat het oogsten van honing in zijn werk
- informatie over het houden van bijen, met speciale aandacht voor het gebruik van 'Toplattenkasten'
- uitleg over werksters, darren en de koningin
- kijken in de bijenkast (toplattenkast)
- informatie over hoe je je eigen tuin of balkon bijvriendelijk kan inrichten
- hoe kan je helpen de bijenstand te verbeteren

Wij verkopen Koolzaad-cremehoning (oogst 2018), zelfgemaakte kaarsjes van bijenwas (diverse vormen) en biologische bloemenzaden om je tuin bijvriendelijk te maken.

 Aart Stans schept een bijenzwerm

Wanneer:
zaterdag 13 juli 2019

Tijdstip:
Van 10:30 tot 17:00 uur

Kosten:
gratis

Overige informatie:


Meld u nu aan!
Ochtend Yoga  Ochtend Yoga

Yoga in de buitenlucht, jezelf verbinden met de natuur, het letterlijk voelen van de aarde onder je voeten, dat geeft een extra dimensie... Ervaar de ontspanning midden in de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN en doe mee met ochtendyoga, gegeven door yoga-docente Sandra Harmsen van Yoga Studio Etten.

Aandacht voor jezelf op het mooiste moment van de dag, yoga tussen de kleurrijke wilde bloemen en op de achtergrond de zang van de vogels. Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan is dit  een unieke kans!

Matjes zijn aanwezig, eventueel zelf een klein kussentje en als het fris is een vestje | extra shirt of een dekentje meenemen.

Na afloop blijven we nog even in de tuin om na te genieten onder het genot van een glas, (h)eerlijke, biologische thee op het terras aan de vijver.

 

Yoga in de natuurtuin, een moment voor jezelf! 

Disclaimer Deelnemen aan de Yoga gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.

Wanneer:
zondag 11 augustus 2019
zondag 18 augustus 2019
zondag 25 augustus 2019

Tijdstip:
Van 09:30 tot 10:30 uur

Kosten:
€ 8,-

Overige informatie:
incl. glas biologische thee

Aantal personen:
Maximaal 20 personen


Meld u nu aan!
Eetbare tuin in de herfst  Eetbare tuin in de herfst

Eetbare tuin in de herfst

Een vogeltuin met een grote variatie aan besdragende struiken, een moestuin met smakelijke groenten en een bos vol eetbare paddenstoelen zijn in de Achterhoek dichtbij elkaar te vinden. Drie bevlogen dames van “Achterhoek Natuurlijk!” vertellen zondag 22 september in de Kruudhofpluktuin in Halle vol enthousiasme over de ‘eetbare tuin in de herfst’.   

Achterhoek Natuurlijk! is een samenwerkingsverband tussen drie eigengereide bedrijven uit de regio Doetinchem – Varsseveld. Pip Gilmore van Groene Takken in Doetinchem maakt en verkoopt eetbaar hout, Anna Kemp van NatuurlijkBUITEN op Sinderen is gespecialiseerd in de aanleg van vogelvriendelijke tuinen en Janneke Wagenaar van De Kruudhofpluktuin in Halle heeft al jaren ervaring met haar tuin vol geurende kruiden en heerlijke groenten.

Tijdens deze dag bij de Kruudhofpluktuin in Halle wordt jong en oud geïnspireerd om zo te tuinieren dat er genoeg voedsel ontstaat voor mens en dier. Er worden korte beeldende presentaties gegeven door Pip over eetbare paddenstoelen en Anna over een tuin vol vogels. Janneke geeft rondleidingen door de Kruudhofpluktuin met tips om je tuin winterklaar te maken. 


Tijd: 14:00 – 17:00uur
Adres: Kruudhofpluktuin, Lankerseweg 3b, 7025 ED Halle
Toegang: gratis
Proeverij: heerlijk herfst stoofpot van eigen producten

Kosten: vrijwillige gift
Aanmelden: ja graag, via: facebook Achterhoek Natuurlijk!

Maar zonder aanmelden kan ook
Contactgegevens: info@natuurlijkbuiten.nl

Wanneer:
zondag 22 september 2019

Tijdstip:
Van 14:00 tot 17:00 uur

Kosten:
Vrijwillige bijdrage

Overige informatie:
Adres: Kruudhofpluktuin, Lankerseweg 3b, 7025 ED Halle


Meld u nu aan!
Wol verven met natuurlijke materialen Wol verven met natuurlijke materialen

 

Werken met natuurlijke materialen neemt volop toe aan belangstelling. Zo ook met wol. Wol is in allerlei, voornamelijk synthetische, kleuren te koop maar als je voor het eerst plantaardig geverfde wol ziet is het alsof je de zon op herfstbladeren ziet schijnen! De kleuren zijn wasecht en volledig natuurlijk met fraaie nuance verschillen.

Daarom organiseert NatuurlijkBUITEN de workshop ‘Wol verven met natuurlijke materialen’.  Je leert op een niet giftige manier te beitsen en te verven met diverse planten of plantaardige onderdelen. Er wordt losse en hand gesponnen wol gebruikt van de Ryeland schapen van eigen erf maar heb je zelf wol die je wilt verven dan kan dat uiteraard ook.

Een kleurenwaaier aan geverfde wol

Voorbeelden van de natuurlijke verfbronnen zijn o.a. uienschillen, boerenwormkruid, walnoot en karmozijn bes. Tijdens de workshop is er ook een excursie door de natuurtuin waarbij alle planten waarmee je kunt verven aanbod komen. Na afloop ga je met een kleurenwaaier aan geverfde wol naar huis.

Datum: zondag 6 oktober van 13.00 – 17.00 uur

Plaats: NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, Sinderen (Gld)

Docent: Aart Stans

Prijs € 30,- inclusief 2 x koffie/thee en iets lekkers plus de gebruikte materialen

Aanmelden kan via de oranje knop hiernaast.

Wanneer:
zondag 6 oktober 2019

Tijdstip:
Van 13:00 tot 17:00 uur

Kosten:
€ 30,-

Overige informatie:
Prijs incl. koffie/thee en basismaterialen. Ervaring niet nodig.

Aantal personen:
Maximaal 4 personen


Meld u nu aan!
Insectenhotel maken Insectenhotel maken

Help de insecten en bestuivers in je tuin met dit fraaie insectenhotel!

Insecten zijn heel erg nuttig in onze tuinen, ze bestuiven bloemen en ruimen veel schadelijke diertjes op. Door een insectenhotel op te hangen creëer je een plek in je tuin waar deze nuttige insecten kunnen nestelen en overwinteren. Daarom organiseert NatuurlijkBUITEN de workshop: ‘je eigen insectenhotel maken’.

Het insectenhotel wordt gevuld met allerlei natuurlijke materialen: hout, schors, riet, stro, dennenappels, mos en takjes van vlierbes en braam. Hiertussen kruipen oorwurmen, lieveheersbeestjes en gaasvliegen graag weg. Deze beestjes zijn dol op bladluis en spinmijt. Een blok hout met verschillende ronde openingen is voor diverse solitaire bijen zeer geschikt, zij zetten daar hun eitjes in af. Alles bij elkaar krijg je een bonte verzameling aan nuttige insecten in je hotel die jou van de zomer weer helpen aan heerlijke aardbeien, besjes en ander fruit.

NatuurlijkBUITEN zorgt voor alle benodigde materialen jij hoeft alleen een wijn-kistje mee te nemen.

Tijdstip: Van 14:00 tot 16:00 uur
Kosten: inclusief koffie/thee/lekkers € 15,00 p.p.
Adres: Toldijk 11, Sinderen T 0315 236 794

   

Voorbeelden van een wijnkistje gevuld met natuurlijke materialen voor nuttige insecten

Wanneer:
zondag 16 februari 2020

Tijdstip:
Van 14:00 tot 16:00 uur

Kosten:
inclusief koffie/thee en lekkers € 15,- p.p.

Overige informatie:
Zelf een wijn-kistje meenemen

Aantal personen:
Maximaal 10 personen


Meld u nu aan!