Avond rondleiding natuurtuin

Wanneer: vrijdag 10 juli 2020
vrijdag 17 juli 2020
Tijdstip: Van 19:30 tot 21:00 uur
Kosten: € 8,50 p.p.
Overige informatie: incl. koffie/thee en roombotercake
Max. aanmeldingen: 18 personen

Anna Kemp vertelt over de inrichting van de tuin, de wilde planten, vogels, vlinders, wilde bijen en het beheer van de natuurtuin

In deze periode staan er veel wilde planten in bloei. In de vlindertuin zoemt het van de bijen, hommels en fladderen de vlinders van bloem naar bloem. U wordt meegenomen naar verrassend geurende planten in de geurtuin en in de vijver de bekende waterlelie maar ook het bijzondere krabbenscheer.

In het heldere water kunt u stekelbaarsjes en de larve van libellen zien zwemmen. Het beheer van de natuurtuin is er op gericht om veel verschillende plantensoorten een groeiplaats te geven waar vogels, vlinders en andere dieren op af komen.

Uiteraard komen de vogels aan bod tijdens de rondleiding. We kunnen de merel, roodborst en winterkoninkje horen. Maar ook vink, groenling, putter en verschillende mezensoorten. En er is natuurlijk aandacht voor erfvogels als de huismus en wie weet horen en met een beetje geluk zien we de steenuil wel op de schoorsteen bij de buren.

Rondleidingen start om 19:30 uur bij de ingang van de natuurtuin aan de Toldijk 11, 7065 AL Sinderen. De rondwandeling duurt ongeveer 1 uur. Na afloop krijgt u in de theeschenkerij een kop koffie of biologische thee met een lekker plakje roombotercake waarna u na kunt genieten op het terras bij de vijver. 

 

Disclaimer Deelnemen aan de rondleiding gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze activiteit?
Meld u dan aan via het onderstaande formulier!

Datum:

Voornaam:

Achternaam:

Adres:

Postcode en Woonplaats:
 
Telefoonnummer:

E-mailadres:

Aantal personen: