Je eigen Natuurparadijs ontwerpen

Wanneer: donderdag 4 november 2021
donderdag 2 december 2021
Kosten: € 415,- per persoon
Overige informatie: Dit is een driedaagse cursus
Max. aanmeldingen: 2 personen

NatuurlijkBUITEN verzorgt de cursus ‘Ontwerp je eigen Natuurparadijs’. Het concept van deze cursus is uniek door de combinatie van theorie en praktijk! Onder begeleiding van natuurtuinontwerpster Anna Kemp werk je je eigen ideeën uit en creëer je uiteindelijk je eigen natuurparadijs.

Doelstelling
In deze cursus staat je eigen tuin centraal. Aan het eind van de 3 daagse cursus heb je een schetsontwerp op papier staan met een bijbehorend beplantingsplan.

Cursusprogramma
De cursus start op donderdagavond 19.30 – 22.00 uur met vervolg op vrijdag van 08.45 - 16.30 uur en zaterdag van 08.45 tot ca. 16.00 uur. Tijdens de 1e cursusavond starten we met de theorie van een natuurtuin. De 2e cursusdag starten we met een excursie door onze natuurtuin daarna gaan we schetsen aan het ontwerp. Op de laatste dag komt het beplantings- en materiaalplan aan de orde. Aan het eind van deze middag sluiten we op een ontspannende manier af met een hapje en een drankje. Het specifieke cursusprogramma ontvang je een week voor de 1e cursusdag.

Cursusmateriaal
Het cursusmateriaal bestaat uit een handige reader. Neem foto's en een plattegrond van je tuin (schaal 1:100) mee. Daarnaast heb je een tekenset nodig. Het tekenmateriaal zoals schetspapier, vormsjablonen, linialen en geodriehoeken zijn aanwezig plus veel naslagwerk voor de inrichting van natuurtuin .

Bijzonderheden
Inclusief reader, koffie of biologische thee, 2 x lunch, drankje en hapje op laatste middag. Maximaal 2 personen, hierdoor ben je er van verzekerd dat je als deelnemer optimaal begeleid wordt. 

Reactie van cursisten:

Bedankt voor de ontzettend gastvrije ontvangst en dat ik als bijna vanzelfsprekend met jullie mee mocht eten (heerlijk!). Bedankt Anna voor je tijd & kennis, ben zo blij met het plan! Warme groet van Tielke Jeuken

De cursus heb ik erg leuk en vooral inspirerend gevonden. Ik merk dat ik sindsdien veel meer op de vogels in de tuin let! Han was enthousiast over het tuinontwerp. Hier en daar gaan we nog wat dingen aanpassen. Zo wordt bijvoorbeeld het vogelbosje wat groter. We willen heel binnenkort daarvoor de struiken bestellen, en ook de appelbomen. Ella Knoeff 

Ik heb bij Anna Kemp de cursus Natuurtuin Ontwerpen gedaan. We zijn in 4 dagdelen van inventarisatie tot detailontwerp gegaan. Het ging om een tuin in Italië, maar Anna stortte zich erop alsof het om de hoek was. Alle middelen werden ingezet: Nederlandse en Italiaanse websites zijn bekeken, Google Earth ingeschakeld etc. Maar het belangrijkste is haar grote ervaring en rijke kennis van alles wat groeit en bloeit. En misschien nog wel belangrijker: haar passie om bij te dragen aan een tuin die rekening houdt met mensen als dieren en planten. Daarnaast hield ze heel goed rekening met wat ik weet van planten en dieren (niet veel).  Daarnaast veel gewandeld in hun prachtige natuurtuin, meegegeten met Anna en Aart (groenten en kruiden uit eigen tuin) en heerlijk geslapen in de Bed&Breakfast. Ik dacht: ik ga een cursus doen, maar ik kwam thuis met een detailontwerp en vele foto's en ideeën. Volgende maand ga ik aan de slag.  Daan van Reenen

Indien u wilt overnachten reserveer dan ook direct de Bed&Breakfast faciliteitenAanmelden

Wilt u deelnemen aan deze activiteit?
Meld u dan aan via het onderstaande formulier!

Datum:

Voornaam:

Achternaam:

Adres:

Postcode en Woonplaats:
 
Telefoonnummer:

E-mailadres:

Aantal personen: