Wol spinnen voor beginners

Wanneer: vrijdag 24 januari 2020
Tijdstip: Van 14:00 tot 22:00 uur
Kosten: € 95,- incl. koffie/thee met iets lekkers
Overige informatie: In 3 dagdelen: middag, avond en ochtend
Max. aanmeldingen: 5 personen

Na uitleg over de mooie eigenschappen van wol leer je niet alleen spinnen van een draad op een spintol en spinnenwiel maar ook het kaarden en het twijnen.

Het basisprincipe om te spinnen is gelijk toch doet iedereen het op zijn eigen manier. De positie van je handen of snelheid van trappen, als je zelf gaat spinnen zul je hierin je eigen techniek ontwikkelen. De basiscursus bestaat uit drie dagdelen en wordt gegeven door Aart Stans. Aart vertelt: ‘Het spinnen van wol heb ik in mijn studententijd geleerd. We hebben nu zelf schapen die elk jaar geschoren worden, dus een mogelijkheid om iets met die prachtige wol te doen. In de wintermaanden zit ik daarom regelmatig achter het spinnenwiel. Het zoemen van het draaiende spinnenwiel, zittend naast de houtkachel met om me heen de gekaarde wol – klaar om tot draad gesponnen te worden- is een heerlijke bezigheid, daar gaat zo’n rust van uit. Dat zouden meer mensen moeten doen!’.

Na afloop van de cursus heb je ca. 300 gram gesponnen en getwijnde wol, genoeg voor een leuke gebreide muts en/of warme sjaal. 

Data cursus: 24 januari en 25 januari 2020. Start vrijdagmiddag deel 1 van 14:00 tot 16:30 uur, na het avondeten deel 2 van 19:30 tot 22:00 uur. De volgende ochtend van 10:00 tot 12:30 uur. De cursus wordt gegeven bij NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, Sinderen.  Kosten € 95,- Neem een schort of oude badhanddoek mee.

Wil je graag de cursus volgen maar woon je niet direct in de buurt? Reserveer dan een van onze B&B kamers. Geef daarbij aan of je op vrijdagavond mee wilt eten  (vegetarisch, 3 gangen menu voor € 15,-).

Aansluitend op deze cursus kun je in de loop van de zomer met korting de extra module: ‘Verven van wol met natuurlijke materialen’ volgen. Meer informatie hierover volgt.

 

Aart geeft uitleg bij het spinnen van de wolAanmelden

Wilt u deelnemen aan deze activiteit?
Meld u dan aan via het onderstaande formulier!

Datum:

Voornaam:

Achternaam:

Adres:

Postcode en Woonplaats:
 
Telefoonnummer:

E-mailadres:

Aantal personen: