Cursus wijn maken voor beginners

Wanneer: donderdag 3 oktober 2019
Tijdstip: Van 19:30 tot 22:15 uur
Kosten: € 85,- per persoon
Overige informatie: Cursus bestaat uit 3 donderdagavonden in november
Max. aanmeldingen: 10 personen

Herfst: een heerlijke tijd. Veel vruchten zijn rijp, tijd om te oogsten! Als je een flinke oogst hebt kun je de producten ook verwerken voor later, want wie wat bewaart, heeft wat!

Maar wat zijn dan de mogelijkheden? Wel eens gedacht om zelf wijn te maken van vruchten als druiven, kwetsen, rozenbottels, appels, mirabellen of zelfs van pastinaak? Het is heel erg leuk en eigenlijk niet eens zo moeilijk.

In 3 avonden leert u bij NatuurlijkBUITEN de basisregels. Welke vruchten of groenten leveren een heerlijke wijn en welke materialen heeft u allemaal nodig?
U leert hoe een giststarter gemaakt wordt en het gistingsproces verloopt. Maar ook het meten van het alcoholpercentage. Wanneer is de wijn klaar om te bottelen en hoe moet je wijn bewaren? Allemaal vragen waar je een antwoord op krijgt. Natuurlijk komen ook zaken aan de orde als het belang van hygiënisch werken, versappingstechnieken en keuren we verschillende zelf gemaakte wijnen. 

Bijzonderheden
De eerste cursusavond is donderdag 3 oktober om 19.30 uur bij NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11 te Sinderen. De 2e en 3e avond zijn op 10 en 24 oktober. Inclusief koffie of biologische thee met iets lekkers. Minimaal 3 deelnemers. Na afloop krijgt u een reader en een fles wijn mee! Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze activiteit?
Meld u dan aan via het onderstaande formulier!

Datum:

Voornaam:

Achternaam:

Adres:

Postcode en Woonplaats:
 
Telefoonnummer:

E-mailadres:

Aantal personen: