Rondleiding natuurtuin

Wanneer: zondag 14 juni 2020
Tijdstip: Van 14:00 tot 15:00 uur
Kosten: € 8,50
Overige informatie: inclusief koffie/thee met huisgebakken roombotercake
Max. aanmeldingen: 20 personen

 Anna Kemp of Aart Stans vertelt over de inrichting van de vogeltuin, de wilde planten, vogels, vlinders, wilde bijen en het beheer van het groen.

In deze periode staan er veel wilde planten in bloei. In de kleurrijke bloemenweide bloeien volop margrieten, grote kaardenbol, gele ganzenbloem, kamille, vogelwikke en de valeriaan is op sommige plekken wel 2 meter hoog. In de vlindertuin zoemt het van de bijen, hommels en fladderen de vlinders van bloem naar bloem. U wordt meegenomen naar verrassend geurende planten in de geurtuin. Langs de waterkant ziet u  zwanenbloemen, pijlkruid, aarvederkruid en wateraardbei en in de vijver de bekende waterlelie maar ook het bijzondere krabbenscheer.

In het heldere water kunt u stekelbaarsjes en de larve van libellen zien zwemmen. Het beheer van de natuurtuin is er op gericht om veel verschillende plantensoorten een groeiplaats te geven waar vogels, vlinders en andere dieren op af komen.

Uiteraard komen de vogels aan bod tijdens de zomeravond-rondleidingen. We kunnen de merel, roodborst en winterkoninkje horen. Maar ook vink, tjiftjaf en verschillende mezensoorten. En er is natuurlijk aandacht voor erfvogels als de boerenzwaluw, huismus en wie weet horen en met een beetje geluk zien we de steenuil wel.

Rondleidingen start om 14:00 uur bij de ingang van de natuurtuin aan de Toldijk 11, 7065 AL Sinderen. De rondwandeling duurt ongeveer 1 uur. Na afloop krijgt u in de theeschenkerij een kop koffie of biologische thee en kunt u nagenieten op het terras bij de vijver. Kosten 8,- p.p. entree tuin, inclusief rondleiding, koffie of thee met huisgebakken roombotercake. 

Disclaimer Deelnemen aan de avond rondleiding gebeurt op eigen risico. NatuurlijkBUITEN kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen of schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met deelname aan de activiteit.Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze activiteit?
Meld u dan aan via het onderstaande formulier!

Datum:

Voornaam:

Achternaam:

Adres:

Postcode en Woonplaats:
 
Telefoonnummer:

E-mailadres:

Aantal personen: